Nominert til heltepris etter redningsdåd i Byfjorden

Helikopterpilot Quentin Smith fant tonen med sine redningsmenn da han besøkte redningsskøyten som reddet ham og to venner etter  heliikopterulykken i Bergen. Fra venstre: Bestmann Magnus Hafslund, båtfører Espen Johan Hole, Quentin Smith, matros Kristian Lundemo. Foto: Redningsselskapet

Helikopterpilot Quentin Smith fant tonen med sine redningsmenn da han besøkte redningsskøyten som reddet ham og to venner etter heliikopterulykken i Bergen. Fra venstre: Bestmann Magnus Hafslund, båtfører Espen Johan Hole, Quentin Smith, matros Kristian Lundemo. Foto: Redningsselskapet

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre frivillige fra Redningsselskapets sjøredningskorps i Bergen er nominert til heltepris etter helikopterstyrten i fjor.

DEL

Helikopteret var i ferd med å lande på luksusyachten «Bacarella» i mai fjor da det plutselig styrtet og havnet i vannet.

Tre personer var om bord i helikopteret, inkludert piloten - den verdenskjente Quentin Smith.  Mannskapet på Redningsskøyten «Bjarne Kyrkjebø» var bare to minutter unna da helikopteret styrtet i Byfjorden.

– Avhengige av hverandre

De tre redningsmennene på redningsskøyten reddet helikopterkapteinen og de to passasjerene og kjørte umiddelbart mot land. Tilbaketuren ble dramatisk, da en av de tre personene fikk hjertestans og trengte akutt hjerte- og lungeredning.

– Å bli nominert til denne prisen som en del av et crew er stort. I slike situasjoner er vi helt avhengig av hverandre. Ingen kunne klart noe sånn alene, sier Magnus Hafslund, som ser fram til å delta på prisutdelingen sammen med Espen Johan Hole og Kristian Lundemo.

Juryen begrunner nominasjonen slik:

«... de gir en betydelig del av fritiden sin til å patruljere og øve på ferdighetene som de viste 12. mai 2017. Handlingene deres den dagen viser deres store engasjement og forpliktelse. I tillegg til at de reddet liv, ga hendelsen både nasjonal og internasjonal mediedekning og hjalp til å sette fokus på arbeidet til Redningsselskapet og norske nødetater generelt og sjøredningskorpset i Bergen spesielt.»

Saken fortsetter under boksen.

Tips oss om noen som fortjener skryt

BA ønsker å skrive om de positive tingene som skjer i byen vår. Vet du om noen som fortjener positiv oppmerksomhet - tips oss, da vel!

Kontakt BA på tips@ba.no eller 800 33 044. Du kan også sende oss en melding på Facebook

Nominasjoner fra hele verden

IMRF Local Hero Award deles ut til personer og organisasjoner som har gjort en ektraordinær innsats for maritim søk og redning. Prisen deles ut i Horten 8. november.

– Nominasjonene har blitt sendt inn fra hele verden. Juryens utvalg trekker kun fram noen av de fantastiske redningsaksjonene, ekspertisen og evnene som har blitt vist av de som redder liv på sjøen, sier leder Theresa Crossley i IMRF.

Også Frode Rostad og tein Erik Aanerus fra det frivillige fra Redningsselskapets sjøredningskorps på Mjøsa er nominert til prisen. De er nominert på grunn av sitt store engasjement som frivillige gjennom 20 år.

Artikkeltags