– Trist å miste arven

Tides anlegg på Mannsverk blir nå Keolis sitt. (Arkiv)

Tides anlegg på Mannsverk blir nå Keolis sitt. (Arkiv) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter at Tide tapte anbudet om å kjøre bussene i Bergen sentrum, må de flytte ut av anlegget på Mannsverk og selge bussene.

DEL

– Det er trist at en del av den gamle arven fra Bergen sporvei går ut av virksomheten, sier konsernsjef i Tide, Roger Harkestad.

Tide er resultatet fra da HSD og Gaia slo seg sammen i 2006. Gaia var i sin tid sammenslåingen av Pan trafikk og Bergen sporvei i 1998. Sporveien med sine gule busser og også trikker har arv helt tilbake i 1897.

En halv million kilometer

De tapte mandag anbudet om å kjøre bussene i Bergen sentrum, men vant anbudet i Bergen nord og fortsetter derfor der.

– Konsekvensen av det er selvsagt at vi skal avvikle driften og flytte ut av anlegget på Mannsverk. Vi mister et volum vi har i dag. Tide har vunnet relativt mange kontrakter i det siste. Det er en del av dette markedet at en vinner og taper kontrakter, forteller Harkestad.

Tide tapte buss-kontrakt i Bergen til Bybanen-operatør

De drøyt 300 ansatte i kontrakten Tide mister får med seg rett til ansettelse og like vilkår i Keolis, som tar over driften i området. Det er også 125 busser som kjører i området, som nå blir solgt.

– Bussene har levd siden 2011 og har passert en halv million kilometer. I norsk målestokk er de godt brukt og får nytt liv, som oftest lenger østover.

Trenger ny turbusstomt

Anlegget Tide bruker på Mannsverk, følger med anbudskontrakten over til Keolis.

I tillegg til den vanlige bussene fra kollektivtrafikken, har Tide også turbusser og flybusser på Mannsverk. Disse trenger nå et nytt hjem.

– Vi må få en tomt der vi kan plassere de. Vi har jobbet med en løsning en stund, fordi veksten i kollektivtrafikken i Hordaland ikke har latt seg kombinere med turbusser på samme måten. Men det har vi latt litt i bero i påvente på anbudet, sier Harkestad.

Vinner kontrakter også

Selv om Bergen sentrum forsvinner ut av porteføljen til Tide, vant de Bergen nord og har også vunnet andre kontrakter i regionen.

– Vi vil fortsette å være en stor aktør og arbeidsgiver, og ha 12–1300 ansatte i Bergen og Hordaland for øvrig, sier konsernsjefen.

I fjor vant Tide anbud i Bergen sør og vest, og har også vunnet anbud i Trondheim og i Tromsø.

Artikkeltags