Bergen Internasjonale Skole kutter prisene etter elevflukt

Nedgang: De siste årene har International School of Bergen opplevd en nedgang i antall elever. – Oljekrisen må nok ta på seg deler av skylden, men vi erkjenner at prisnivået ligger høyt sammenlignet med andre privatskoler. Derfor senker vi prisen, sier rektor June Murison. FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Nedgang: De siste årene har International School of Bergen opplevd en nedgang i antall elever. – Oljekrisen må nok ta på seg deler av skylden, men vi erkjenner at prisnivået ligger høyt sammenlignet med andre privatskoler. Derfor senker vi prisen, sier rektor June Murison. FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Artikkelen er over 2 år gammel

International School of Bergen (ISB) sliter med færre elever som følge av oljekrisen. Nå kutter rektor prisen for å forhindre ytterligere elevflukt.

DEL

– Vi har merket en tydelig nedgang de siste to årene. Hovedårsaken til det er nedgangen i olje- og gassbransjen, forteller rektor June Murison ved Internasjonal School of Bergen (ISB).

For syv år siden var det over 200 elever som gikk på den engelskspråklige skolen på Sletten. I år er det bare hundre elever ved skolen.

– Foreldre snur i døren

– Det er utrolig synd for oss at elevtallet er synkende. Vi opplever stor interesse for et engelskspråklig tilbud, men interessen blir ikke reflektert i antall elever, sier Murison.

For å prøve å tiltrekke seg flere elever, har skolen nå bestemt seg for å senke prisen på skolepenger.

– Brukerundersøkelser viser at vårt prisnivå ligger litt høyt sammenlignet med andre privatskoler. Vi har også opplevd foreldre som snur i døren når de får vite hva det koster, sier Murison.

Hun kutter skolepengene med 25.000 kroner, både på barnetrinnet og ungdomstrinnet. Det vi si over 30 prosent prisreduksjon.

– Vi må gjøre skolen mer tilgjengelig for foreldre som jobber innen ulike forskningsmiljø og andre akademiske jobber. Ikke alle har råd til å betale 70-80.000 kroner i skolepenger hvert år, spesielt ikke om man har flere barn, påpeker Murison.

Hun viser til at dersom skolen får flere elever, vil det går opp i opp økonomisk.

Det er ikke første gang International School of Bergen møter motgang. I 2013 meldte BA at utenlandske bedrifter og arbeidstakere valgte å droppe ISB på grunn av skolebygningen.

Årsaken var skolebygningens dårlige forfatning og lite plass. Fremdeles undervises det i de gamle lokalene, selv om skolen er lovet plass ved den gamle lærerhøyskolen.

Venter på nye lokaler

– I desember ble flyktningmottaket ved lærerhøyskolen stengt. Nå skal de bygge om lokalene, men er det fremdeles usikkert når ISB kan flytte inn med både skole og barnehage. Det blir nok ikke før tidligst 2019, sier Murison.

International School of Bergen

International School of Bergen (ISB) er en internasjonal engelskspråklig privatskole som ligger på Sletten i Årstad bydel i Bergen.

Tilbudet omfatter barnehage, barneskole og ungdomsskole. Skolen er basert på utdanningsprogrammet International Baccalaureate.

Skolen ble etablert i 1975, og har elever fra 1. til 10. klassetrinn med bakgrunn fra omkring 30 forskjellige land.

KILDE: WIKIPEDIA

Artikkeltags