Haugesunds avis: Næringslivsleder befølte 15-åring om bord på privatfly

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En næringslivsleder i begynnelsen av 60-årene fra Bergen må fem måneder i fengsel etter at han i Haugaland tingrett er funnet skyldig i overgrep mot en 15 år gammel jente.

DEL

Det skriver Haugesunds Avis.

Jenten traff mannen først på en datingside på internett. Hun er opprinnelig også fra en hordalandskommune, men har de siste årene vært plassert ved en barnevernsinstitusjon på Haugalandet.

En stund etter at hun kom til institusjonen opprettet hun en profil på nettstedet, der hun oppga blant annet sitt telefonnummer og at hun var 17 år gammel.

Saken mot næringslivslederen er den femte straffesaken mot eldre menn som har forgrepet seg seksuelt på jenten etter at de opprettet kontakt med henne via nettsiden.

Kom i eget fly

I den ferske dommen fra Haugaland tingrett kommer det frem at næringslivslederen fra Bergen tok kontakt i april 2016. I SMS-utveksling de to imellom ba jenten ham flere ganger om å kjøre henne til Oslo.

Etter at han landet på Helganes, leide han en bil, kjørte til institusjonen for å hente jenten og tok henne med til et hotell i Haugesund. Både i bilen og på hotellrommet forgrep han seg på jenten.

I dommen heter det at han i bilen på vei til hotellet befølte henne i skrittet utenpå klærne.

På hotellet utførte han overgrep som i straffeloven er likestilt med samleie.

Dagen etterpå, om bord i privatflyet på vei til Østlandet, befølte han også jenten i skrittet utenpå klærne.

LES BA+ i 5 UKER FOR 5 KR

Får erstatning

Retten har funnet det bevist at mannen handlet forsettlig da han utførte handlingene.

I tillegg til fem måneder fengsel har Haugaland tingrett funnet det passende å dømme mannen til å betale jenten 40.000 kroner i erstatning.

Mannens advokat Bjarte Aarlie sier til Haugesunds Avis onsdag ettermiddag at han ikke hadde fått diskutert dommen med sin klient, og har derfor ingen kommentar til om dommen vil bli anket eller ikke.

Artikkeltags