Rusproblemer og stygge ulykker har satt karrieren i fare for 43-åringen.

Solberg ble suveren landschampion i 2012 med 230 seirer. Etter det er det blitt langt færre løp og seire. I år har han bare kjørt 421 løp. I toppåret 2016 var han i aksjon hele 1605 ganger, over fire løp hver eneste dag året rundt.

– Rusproblemene ligger ti år tilbake i tid. De har jeg full kontroll på. Det er verre med helsen, sier Solberg til Equus.

Les også: Bergenserne troner i toppen av norsk travsport

Frykter for karrieren

Solberg var utsatt for en stygg ulykke på Bergen Travpark i juli 2014, og han brakk ryggen i januar i år og måtte tilbringe flere dager på sykehus. Det er ikke uten grunn at ambulansen alltid er på plass under travløp.

– Ulykken i Bergen ga kragebein- og håndleddsbrudd. Det siste har hemmet meg mye, og er hovedgrunnen til at jeg har måttet trappe ned løpskjøringen. Kirurgen klarte kun å fjerne den ene titanplaten i håndleddet, og han frarådet ytterligere operasjoner. Smertene er der, men jeg lever med det, sier Solberg.

Brudd i ryggen

Bedre ble ikke helsesituasjonen etter en ny, stygg ulykke i januar.

Solberg var ute på en treningstur, hesten ble skremt, fløy ut og brøytekanten fungerte som en utskytingsplattform. Landingen var av den harde sorten.

– De som så det sa at jeg ble skutt ut fire-fem meter over bakken. Da jeg landet tenkte jeg at «nå brakk jeg ryggen», erindrer Solberg.

Han fikk delvis rett.

Legene vurderer operasjon

Det var brudd i virvel C1 i korsryggen. Etter seks uker var han tilbake igjen, men problemene har fortsatt.

– Jeg skal til ny undersøkelse i slutten av august, og legene vurderer operasjon. Akkurat nå er i alle fall smertene større i ryggen enn håndleddet, sier mannen som har kjørt 16.000 løp, vunnet 115 millioner til sine hesteeiere og som håper at jubileumsseieren kommer under V75-kjøringen på sin gamle hjemmebane Bergen Travpark lørdag.

(©NTB)