– De har det etter forholdene bra

Vilde Marie Aanderaa fra Bergen mistet livet i den tragiske ulykken i Cape Town natt til mandag.

Vilde Marie Aanderaa fra Bergen mistet livet i den tragiske ulykken i Cape Town natt til mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To UiB-studenter er fortsatt på sykehus i Cape Town etter den tragiske ulykken i Sør-Afrika, der en 25 år gammel student omkom.

DEL

Natt til mandag omkom 25 år gamle Vilde Marie Aanderaa i en tragisk bilulykke i Cape Town. Hun var i den sør-afrikanske byen i forbindelse med et utvekslingsprogram Universitetet i Bergen har med Cape Academy of Maths, Science and Technology (Camst).

Les også: Vilde Marie Aanderaa (25) mistet livet i bilulykke

I ulykkesbilen var også to medstudenter fra UiB. Etter ulykken har de vært innlagt på sykehuset i Cape Town, men skadene er ikke kritiske.

– Vanskelig for alle

Onsdag morgen kom Ørjan Totland til Cape Town. Han er instituttleder for biovitenskap og har reist til Sør-Afrika som representant for universitetet.

– Jeg besøkte de to studentene på sykehuset i dag. Etter forholdene har de det bra, men når det er en alvorlig ulykke er det vanskelig for alle uansett, sier Totland til BA.

Hans rolle i Cape Town er å holde ledelsen ved UiB orientert og oppdatert om situasjonen. Han har også vært i kontakt med pårørende som er i byen.

– Så lenge det er behov for meg her, blir jeg værende.

Da BA snakket med ham på telefonen, var han på vei til et informasjonsmøte med de andre UiB-studentene som er på utveksling ved Camst.

Minnestund

Ifølge Bergens Tidende planlegges det en minnestund for medstudentene når høstferien på akademiet er overstått. Også i ved Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet på UiB planlegges en minnestund.

– Neste uke blir det en lukket minnestund for hennes medstudenter her, ansatte og familie som ønsker å være til stede. Vårt inntrykk fra informasjonsmøtet vi hadde tirsdag ettermiddag var at studentene er sterkt berørt og hadde omsorg for hverandre, for familien og for de to andre som var i ulykken, sier fakultetsdirektør Elisabeth Lysebo til BA.

Omstendigheten rundt ulykken er ikke offentliggjort, da informasjonen fortsatt er sprikende.

Aanderaa var student ved det matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiB, der hun tok lektorutdanning.

Artikkeltags