Vi går inn i en finværsperiode

Det var nydelig på Totland før jul. Til helgen kan det komme påfyll av snø. (Arkivfoto)

Det var nydelig på Totland før jul. Til helgen kan det komme påfyll av snø. (Arkivfoto) Foto:

Det kan komme snø i helgen, men dagene før og etter blir fine!

DEL

Nå er det nye året godt i gang, og dermed nye muligheter for alskens værrekorder. I fjor slo vi nesten nedbørsrekorden, men ifølge meteorolog Stig-Arild Fagerli i Storm fyller vi ikke på nedbørsstatistikken i stor grad den neste uken.

Heldigvis, vil mange mene.

– Det er ikke nedbør i vente de neste par dagene. Det er et ganske omfattende og kraftig lavtrykksområde sør for oss som gir mye nedbør på sør- og østlandet, men her vest gir det lavtrykket oss en grei vindretning med tørt vær, sier Fagerli.

En kald værtype

Torsdag fortsetter med den samme værsituasjonen som vi har hatt onsdag. Det blir svak østlig skiftende vind og varierende skydekke.

Temperaturene vil i Bergen ligge på omkring to-tre plussgrader, før det synker til under null igjen på fredag, sier Fagerli.

Et nytt høytrykk er på vei inn mot helgen, og i forkant av det øker nordavinden på hele Vestlandet utover fredagen.

– Lørdag eller kanskje søndag kan det komme nedbør, men da i form av snø. Akkurat når nedbøren kommer, er litt vanskelig å anslå per i dag, men det kan altså komme snøbyger i helgen, sier Fagerli.

Så kommer de riktig gode nyhetene. For over helgen stabiliserer været seg med et høytrykk fra vest som gir oss lite vind og opphold.

– Det høytrykket kan ligge en god stund ut i neste uke med temperaturer stabilt under null. Vi får en kald værtype, noe som gjør at den snøen som allerede finnes og den som kommer i helgen, vil bli liggende. Har du ikke funnet frem skiene, er det kanskje på tide å gjøre det nå, sier meteorologen.

– Solen da, får vi se den?

– Jeg kan ikke love at det er bankers med sol over lange perioder, og det blir store lokale variasjoner. Men sol blir det, i større eller mindre grad, sier Fagerli.

Gode snøforhold

De to første dagene i det nye året har vært langt varmere enn normalen. 1. januar ble det målt 5,8 som maksimumstemperatur ved målestasjonen på Florida. 2. januar ble makstemperaturen målt til 3,5 grader.

Middeltemperaturen for de to første dagene av året ble målt til henholdsvis 4,3 og 2,8 grader, mot normalen på 1,7 grader.

Idrettsservice i Bergen kommune meldte på sine Facebook-sider onsdag ettermiddag om kanonføre og flotte skispor på Totland og Frotveit. Også på Fløyen meldes det om nypreparerte løyper både på øvre og nedre del.

Artikkeltags