– Det kommer nok ikke til å være så mange på Victoria den kvelden, forteller Frank Nes med hentydning til miljøet rundt puben i Kong Oscars gate som har en klar britisk slagside med høy Fred Perry-faktor.

Les mer: Hvorfor så «ingen» Oasis-dokumentaren på Bergen Kino?

20-25 prosent

For nå er altså Liam Gallagher klar for festivalen på Bergenhus Festning til sommeren. Dit kommer han som soloartist.

Forventningene hos enkelte er store når det tidligere Oasis- og Beady Eye-medlemmet nå skal gå solo. For det er utvilsomt broren Noel, som til nå har nytt størst musikalsk suksess siden Oasis ble lagt ned i 2009. Creation Records-grunnlegger og mannen som signerte Oasis, Alan McGee, sa likevel til musikkavisen NME i oktober at «oppfatningen av at Liam ikke kan skrive sanger er fucking bullshit». Gallagher har hintet om et forestående soloalbum flere ganger, blant annet på Twitter, den siste tiden.

– Har dere jobbet lenge med å få Liam Gallagher på plass, Frank Nes?

Egentlig ikke. Vi har en agent som vi har kontakt med og diskuterte egentlig andre navn da Liam Gallaghers navn dukket opp. Det var rett og slett noe vi ikke kunne si nei til, forteller festivalsjefen videre.

– Og nå regner du med å selge ut den dagen han står i programmet?

– Ingenting hadde vært hyggeligere, men samtidig er det ikke han som skal bære dette alene. Nå har vi sluppet litt ulike artister fra ulike sjangre. Det handler om å gi litt forventninger til publikummet. Vi har sluppet 20-25 prosent av alle artistene til nå. Noen artister vil alltid være med å prege totaliteten mer enn andre og han er en av dem. De som har et forhold til Oasis og Liam Gallagher har sannsynligvis et sterkt forhold.

Les historien om hvordan Aurora vant kampen om den høythengende John Lewis-reklamen i fjor.

I sluttfasen

Nes forteller videre at de fikk klarsignal på Gallagher for noen uker siden.

– Vi har gått mye rundt her og smilt på kontoret de siste ukene. Det skal bli godt å få sagt det til folk nå.

Og selv om bare 20-25 av alle artistene er sluppet til festivalen til sommeren forteller Nes at mye er spikret.

– Vi er i sluttfasen med det meste, så mye er klart, selv om en del fortsatt henger litt. Vi kan vel allerede nå si at vi absolutt ser konturene av en veldig fin festival.

Selv om det er broren Noel som står bak majoriteten av låtene i Oasis-katalogen har Liam låter som «Songbird» og «I´m Outta Time» på sin CV.

Om førstnevnte låt, fra 2003, har han tidligere uttalt følgende: «Jeg liker fine ting....alt er ikke mørkt i Liam-verden».