Gå til sidens hovedinnhold

– Uten frivillige blir det ingen Bergenfest

Artikkelen er over 3 år gammel

Essia Hidoussi har jobbet som frivillig på flere arrangementer i Bergen. I år er hun ansatt som lagleder for en gruppe frivillige på Bergenfest.

Det er elleve forskjellige grupper med frivillige på Bergenfest 2018. En av dem er omsorgsgruppen, og den har Essia Hidoussi ansvaret for.

Første året som lagleder

Hidoussi har ikke jobbet som lagleder tidligere, men har stor erfaring innen frivillig arbeid på arrangementer som dette.

– Jeg er halvt norsk og halvt tunisisk. Da jeg kom til Bergen i 2010 var det ikke så lett å møte mennesker, så jeg meldte meg som frivillig på alt jeg kunne finne. Bergen International Film Festival, Bergenfest, Festspillene og mer, smiler den unge jenten.

Mange goder

Hun forteller at det er mange goder som følger med frivillig arbeid. Festivalpass, mat- og drikkebonger og t-skjorter er blant dem, men det viktigste er det sosiale.

– Jeg får jo med meg alt som skjer helt gratis, og det er ganske deilig som student, men det man får mest ut av som frivillig er hele opplevelsen. Man møter så sykt mange nye likesinnede mennesker.

Startet på bunn

Hidoussi begynte å jobbe som frivillig da hun kom til Norge. Etter dette har hun gått videre til å bli praktikant, aspirant og til slutt freelance producer.

– Som Drake sier: «Started for the bottom now we here», ler hun.

Hidoussi er nå ansatt og jobber som lagleder for omsorgsgruppen på Bergenfest.

– Det passer ganske bra, for på arabisk betyr navnet mitt omsorgsfull, smiler Hidoussi.

Ettertraktet

Hidoussi forteller at det er mange som søker om å få jobbe som frivillig hvert år.

– I år var det over 400 som søkte, og vi er vel totalt cirka 360 frivillige som jobber under festivalen i år.

Laglederen meddeler at det er flere frivillige som faller av underveis.

–  Det er mange som må trekke seg på grunn av eksamen og sykdom. Så selv om vi stengte av påmeldingen til frivillig arbeid på søndag, så er det flere som har fått jobb etter det. Det kommer folk inn her daglig som har lyst til å hjelpe til.

Festivalens motor

Hidoussi er overbevist om at det ikke ville blitt noen festival dersom ingen hadde jobbet som frivillig.

– Uten frivillige blir det ingen festival. Det er vi som holder motoren gående. Dette har jeg sett på alle arrangementene der jeg har jobbet som frivillig. Det ville vært umulig uten.

Hun forteller at de har gode møter hver formiddag, der de som skal jobbe blir briefet gjennom dagens arbeidsoppgaver.

– Alle vet veldig godt hva de skal gjøre, og vi har fått masse positive tilbakemeldinger fra de frivillige på hvordan ting blir gjennomført.

Håper på jobb neste år

Etter årets innsats håper Essia Hidoussi at hun kan ha jobbet seg inn i stillingen til neste år også.

– Man lærer så mye av å jobbe på forskjellige arrangementer. Det er ikke alt som fungerer likt på de forskjellige stedene, men jeg får fortsatt bruk for alt jeg lærer, forteller hun og legger til: – Bergenfest er åpne for forslag, så jeg prøver å komme med noen nyttige tips, i håp om at jeg imponerer nok til å få komme tilbake.

De frivillige får:

Festivalpass som kan brukes de dagene de ikke jobber

Mat- og drikkebonger

T-skjorter og hettegenser

Rabbatert mat og drikke når de ikke er på jobb

 

Kommentarer til denne saken