Frustrerte bønder i byn

Fylkesleder Frøydis Haugen holdt en appell utenfor Statens Hus fredag formiddag. Til stede var landbruksleder Åse Vaag.

Fylkesleder Frøydis Haugen holdt en appell utenfor Statens Hus fredag formiddag. Til stede var landbruksleder Åse Vaag. Foto:

Flere bønder aksjonerte utenfor Statens Hus fredag formiddag.

DEL

Men fylkesmann Lars Sponheim (V) var ikke å se.

– Det er litt skuffende at han ikke dukket opp. Det hadde vært stas om han hadde vært her slik at vi kunne fått en direkte reaksjon fra han, sier fylkesleder Frøydis Haugen.

Fredag formiddag hadde titallls engasjerte bønder møtt opp til akjson mot landbruksoppgjøret utenfor Statens Hus i Kaigaten. Stedfortreder for fylkesmannen var landbruksleder Åse Vaag.

– Vi gjennomfører politikken slik det er blitt enighet om. Dette er noe som er opp til Stortinget, men vi hører likevel på budskapet og synes det er flott med så mange engasjerte bønder, uttaler Vaag.

Les her Bondelaget blokkerte grossistlagre i Norge og Bergen

Storaksjon i hovedstaden

Mandag kveld vil det fylles opp to busser med matglade mennesker, både bønder og forbrukere, på tur til Oslo. Det er forventet mellom 5000-6000 mennesker fra hele landet som vil aksjonere gjennom Oslo sentrum og ende opp utenfor Stortinget.

– Hvem som helst kan delta. Vi opplever en massiv støtte, og mange forstår hvorfor vi aksjonerer. Vi ønsker å få frem budskapet og ikke forstyrre forbrukerne mer enn nødvendig, sier Haugen.

Eivind Myrdal fra Åsane er en av bøndene som skal delta på turen, for andre gang.

– Jeg håper det blir en kjekk tur, det var det i alle fall sist gang. Ikke minst håper jeg det vil resultere i en bedre utvikling og at Stortinget ser at de må gi oss et løft. Avgjørelsene regjeringen har gjort til nå er ikke riktig, sier Myrdal.

Les her Tordner mot bonde-blokaden

Artikkeltags