Gå til sidens hovedinnhold

Bergens nye ro-dronning er klar for EM-finale

Artikkelen er over 1 år gammel

Landslagstrener Johan Flodin tror Bergen har en ny super-roer på gang. Fredag formiddag rodde Maia Emilie Lund inn til sin første internasjonale mesterskapsfinale.

25-åringen fra Bergen har tidligere vunnet U23-EM i roing, og har deltatt jevnlig på internasjonale konkurranser de siste årene.

Denne helgen utgjør hun én av tre norske roere i EM. Landslagsledelsen håper at bergenseren kan komme til sin første A-finale i et internasjonalt seniormesterskap.

– Vi har ikke konkurrert internasjonalt på over et år, men ut fra det vi har sett av Maia, så forventer vi nesten at hun kan komme seg til en A-finale, sier Flodin, som legger til at «der kan alt skje».

Og fredag formiddag skjedde nettopp det. Lund hadde beste tid av samtlige i forsøksheatet, og er dermed klar for EM-finalen søndag morgen.

Landslagsledelsen begynner nå å stille høyere resultatkrav til 25-åringen fra Bergen.

– Den OL-perioden vi går inn i nå, den skal være hennes periode. Om det ikke skjer i år, så skjer det kanskje neste år. Dette er en fin konkurranse for henne til å vise at ting er på rett vei, sier Flodin.

– Ingenting stanser Maia

Lund har i mange år vært del av et av verdens beste landslag. Det har hun naturligvis dratt nytte av. Bergen har vært bortskjemte med internasjonale toppresultater fra Kristoffer Brun og Nils Jakob Hoff de siste årene.

Flodin tror Bergen har en ny internasjonal topp-roer på gang.

– La oss si at hun er ett eller to år bak Are (Strandli) og Kristoffer (Brun) sin utviklingskurve. Det er ingenting som stanser henne fra å bli like bra som for eksempel Kristoffer har vært. Det krever at hun tar de siste skrittene nå, og jeg ser ingen hinder for det.

– Det er en utøver dere håper kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap?

– Ja. Jeg har trent andre jenter i Sverige. Maia behøver å fortsette utviklingen i ett eller to år til, så synes jeg hun er klar for det, sier Flodin.

Han understreker at helgens EM ikke vil være avgjørende for Lunds utvikling de neste årene.

– Det kan gå veldig bra, eller hun kan få en smell. Det vet vi ikke ennå, men vi har sett en fin utvikling hjemme, sier Flodin.

Brun tror på medalje

Kjetil Borch og Kristoffer Brun deltar også i EM. Brun håper på medalje i lettvekt singlesculler.

– Jeg håper jeg er i godt slag, for da kan jeg kjempe i toppen, sier Brun.

EM arrangeres fra fredag til søndag.

Kommentarer til denne saken