Bærum: Lørdag løp hun inn til bestetid i forsøket på 400 meter under friidretts-NM innendørs i Bærum idrettspark. Tiden 54,30 var også personlig rekord innendørs for TIF Viking-løperen.

– Det kjentes bra ut! Jeg var ikke supersliten på slutten, så jeg tror jeg har mye mer i tanken til en senere anledning, sier 24-åringen til BA.

LES OGSÅ: I BA-sportens direktestudio finner du flere saker fra helgens innendørs-NM og andre lokale idretter

Fordi hun er belgisk statsborger får hun ikke løpe finalen senere i dag.

Lokalt OL-håp

Van den Broeck er ikke Bergens mest profilerte friidrettsutøver, men hun kan faktisk bli et lokalt håp i det kommende sommer-OL i Tokyo.

24-åringen håper å løpe seg inn på Belgias stafettlag på 4x400 meter. Belgia ble nummer fem på øvelsen i fjorårets friidretts-VM.

– Hvis alle løper bra og har en fin dag, da kan vi bli nummer fire, eller kanskje til og med nummer tre, sier hun om Belgias sjanser i OL.

– Så medalje er ikke utenkelig?

– Det er ikke utenkelig i det hele tatt, svarer van den Broeck.

Ifølge 24-åringen er det omtrent tolv belgiske løpere som kjemper om en plass på stafettlaget til OL. Hun sier følgende om sin egen mulighet til å komme seg med på laget:

– Hvis all treningen går bra, så er det ikke umulig. Fokus for meg er egentlig å bli bedre og sterkere, og ha det gøy. Hvis jeg har det gøy, så er det verdt å satse hardt for å nå et mål som OL.

Allsidig bakgrunn

24-åringen har bodd i Jamaica, Sør-Afrika, Irland, Nederland, Belgia og Norge. Hun har bodd til sammen ni år i Bergen og ser på seg selv som bergenser. Senere i år får hun også norsk statsborgerskap.

For tre uker siden flyttet hun til Oslo for å studere medisin, men hun representerer Bergen-klubben TIF Viking.

Tidligere satset hun sprint, men de siste årene har hun primært satset på 400 meter. Det begrunner hun med mindre skaderisiko og større sjanse for OL-deltakelse.