Bergensartisten Egge: – Er vant til økonomisk usikkerhet

Egge har litt oppsparte penger og stresser ikke ennå. Men å spille online-konsert takker han ikke nei til.

DEL

Bransjefestivalen Vill Vill Vest startet i forrige uke opp sin nye konsertscene og serie «Vill Vill hjemmefest» fra Kvarteret.

Første artist ut var Vilde Tuv. Torsdag er det Egge sin tur til å hoppe opp på scenekanten fremfor tom sal og et jublende nettpublikum.

Takker ikke nei

Den bergenske punkrockeren måtte i mars avbryte Europa-turneen som oppvarmer for Kakkmaddafakka. Nå er alle jobber avlyst fremover.

Men Egge stresser ikke. Ennå.

– Jeg har vært veldig vant til å leve med økonomisk usikkerhet. Jeg tror det er forskjellig fra musiker til musiker, noen er jo veldig opptatt av å ha en stabil økonomi. Det er ikke jeg, sier musikeren.

– Jeg har litt penger spart opp, men vi får bare se. Når jeg får tilbud om å spille online-konsert i disse tider, takker jeg ikke nei.

Beste to uker i livet

I karantene etter den avbrutte turneen, har han laget seks nye låter, røper han.

De to ukene i total isolasjon beskriver han som de beste i sitt liv.

– Jeg elsker å sitte hjemme og skrive, det er noe jeg ikke har fått tid til, da jeg til vanlig bare er ute og flyr på andre ting, sier Egge.

Artisten tror kreativiteten hos kunstnere og artister kan blomstre i denne perioden.

– Jeg håper det løsner opp igjen snart, for alle sin del. Jeg forståelse for at mange kunstnere taper penger på alt fra kansellerte arrangementer til at folk må stenge ned. Men jeg håper også det kan være en gave, fra et kreativt perspektiv kan dette bli positivt for alle, mener han.

Artikkeltags