Arbeidstakerorganisasjonene varslet mandag en opptrapping av streiken i private barnehager fra torsdag 20. oktober, med en dobling av antall streikende. Nytt streikeuttak er klart.

Denne gangen rammes også Bergen, hvor én barnehage er tatt ut, melder Fagforbundet i en pressemelding. Det gjelder Espira Ulsetskogen i Åsane, hvor 27 ansatte er i streik fra torsdag.

Anette Camilla Hem Reidarsen, styrer i barnehagen, uttalte til BA like etter nyheten ble kjent at de jobbet på spreng for å kartlegge hva dette vil bety for dem. Barnehagen har rundt 70 ansatte.

Mandag kveld har de kommet frem til en løsning for sine barn og foresatte:

– Dette vil beklageligvis få konsekvenser for barnehagens forutsetninger for å levere et normalt barnehagetilbud til alle barn, men vi er glad for at vi kan gi et tilbud. Vi har i kveld sendt ut informasjon til foreldre og foresatte, opplyser Hem Reidarsen i en mail til BA.

Espira Ulsetskogen har bestemt seg for en «rettferdig» løsning, og opprettholder åpningstiden, som er 0630 til 1700.

– Vi går for en rulleringsordning, der det blir tilbud om plass annenhver dag. Barn med særskilte behov med vedtak vil få tilbud om plass hver dag, opplyser styreren.

– Hvordan skal foreldre og barn forholde seg til at streiken påvirker dere?

– Foreldre og barn i vår barnehage skal være trygge på at de vil få god informasjon om drift og eventuelle endringer ved en opptrapping. Barn som oppholder seg i vår barnehage skal få et trygt og forsvarlig tilbud. Foreldre som har spørsmål om driften tar direkte kontakt med meg, som styrer er jeg tilgjengelig for dem.

– Nekter oss en anstendig pensjon

Fra før er om lag 1000 barnehageansatte ute i streik på landsbasis, men fra torsdag tas ytterligere 1000 ansatte ut.

– Dette er en streik for rettferdighet, og kampviljen er stor! Barnehageansatte er på ingen måte blant lønnsvinnerne i Norge, og nå vil PBL nekte oss en anstendig pensjon i tillegg, sier en samlet arbeidstakerside, ved Anne Green Nilsen i Fagforbundet, Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen i Delta.

Streiken trappes opp disse stedene fra torsdag: Bodø, Trondheim, Bømlo, Ålesund, Kristiansand, Stavanger, Sandnes, Bergen, Oslo, Bærum, Ullensaker, Eidsvoll, Skien og Halden.