Bergenselever spilte med Kringkastingsorkesteret

26 barn fra 3. og 4. trinn ved Montessoriskolen i Bergen kan smykke seg som vinnere av Veslefrikkprisen 2015.

26 barn fra 3. og 4. trinn ved Montessoriskolen i Bergen kan smykke seg som vinnere av Veslefrikkprisen 2015. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene ved Montessoriskolen til topps i prestisjetung konkurranse.

DEL

Veslefrikkprisen er en musikkpris som har en uttalt målsetting om å gi barn og unge mulighet til å oppleve gleden ved å skape musikk, uttrykke seg og være kreativ i samspill med andre. Grupper og skoleklasser i hele Norge kan komponere musikk og sende inn til Veslefrikkprisen.

Marsipan og Oslo-tur

Totalt 248 komposisjoner ble sendt inn i år og hele 1761 barn deltok i konkurransen.

Hør bergenselevenes vinnerbidrag her.

Og vinneren? Jo, det ble 26 barn fra 3. og 4. trinn ved Montessoriskolen i Bergen og deres musikklærer Tiril Maria Rysst Hoff. Vinnerverket heter «World and Space».

I slutten av forrige uke feiret elevene seieren med marsipankake på skolen. De fremførte også det prisvinnende verket for de øvrige elevene ved skolen. Premien var en reise til Oslo for hele klassen, der de fikk oppleve en drømmedag med NRK Kringkastingsorkesteret (KORK). Blant annet spilte elevene sammen med KORK under en egen prisvinnerkonsert. Arrangementet ble ledet av Margrethe Røed fra NRK Super.

- Det var et helt fantastisk å få komposisjonen som vi har laget skrevet ut til hele KORK. Både barn og lærer var dypt rørt da vi første gang hørte de spille vår komposisjon. Elevene reiste seg i beundring, forteller lærer Tiril Maria Rysst Hoff til BA.

Seks finalister

I juryens begrunnelse het det blant annet: «Komposisjonen som helhet er stor og flott. Den har mange separate forløp og oppbygninger i flere deler, med spennende overganger. Lytteren overraskes stadig underveis.»

- Det er svært gledelig at så mange skoler har brukt konkurransen til å sette fokus på  komposisjon i musikkundervisning. Musikkfaget har en relativt liten plass i skolen og engasjementet rundt prisen viser at vi trenger en ny nasjonal satsning på musikkfaget, forteller prosjektleder i Veslefrikkprisen, Eldar Skjørten.

Dette var finalistene til Veslefrikkprisen 2015:

•        5. trinn fra Hedemarken Friskole, lærer: Maria Therese Øverby

•        6b, gruppe 2b, fra Løkeberg skole, lærer: Thor Hauknes

•        6.-7. klasse fra Valestrand Oppvekstsenter, lærer: Gunvor Tjøstheim Steinsland

•        3.-4. trinn fra Montessoriskolen i Bergen, lærer: Tiril Maria Rysst Hoff

•        7. klasse fra Kinsarvik skole, lærer: Randi Johannesen

•        6c fra Bekkelaget skole, lærer Valerio D’Epifanio