Gå til sidens hovedinnhold

Bergenser ble norgesmester: – En stor opplevelse!

Artikkelen er over 2 år gammel

25 år gamle Erlend Rennesvik kjørte skjorten av eldre og langt mer rutinerte konkurrenter under NM for travkusker i Trondheim.

Grunnlaget for seieren ble lagt med solid kjøring på Leangen Travbane fredag kveld. Dermed var den suverene NM-tittelen i realiteten i boks allerede foran lørdagens avslutningsløp.

– En stor opplevelse, innrømmer Rennesvik.

– Underveis i mesterskapet kommenterte en av konkurrentene, Lars Anvar Kolle, at han hadde trukket for dårlige hester. Alle sto i 50 i vinnerodds. Jeg kvitterte med at spillerne spilte på kusker i NM og ikke hestene. Selv Kolle måtte trekke på smilebåndet, tilføyer 25-åringen.

Totalt overlegen

Ved siden av å være kusk er han profesjonell travtrener med stalldriften knyttet til Frogner i Akershus.

Bergenseren tok tidlig veien inn i travsporten. Han samlet erfaring hos en rekke kjente utøvere, blant andre Øyvind Austevoll, Glenn Kramer Stenberg og Sigbjørn Kolnes.

– Jeg har tro på norsk travsport og vil satse hardt i årene som kommer. Selve øyeblikket under helgens NM var å beseire Åsbjørn Tengsareid med rundens største favoritt. Der og da forsto jeg at jeg skulle få gullmedaljen rundt halsen, sier Rennesvik.

Har gull fra før

NM-gull har han også bidratt til før. I 2012 vant han NM for kaldblodshopper med hesten Drav Siss på Sørlandets Travpark.

– Følelsesmessig henger nok den seieren høyest av alt. Jeg var kun 18 år og fikk mitt gjennombrudd, avrunder norgesmesteren til Equus.

Kommentarer til denne saken