Gull ble det til Sofia Louise Macsali fra Bergen som vant singel-klassen. Hun tok også en 3. plass i mix-klassen.

– Det var ganske nervepirrende. Jeg har vært i finalen to år på rad nå og ikke klart å dra det i land. Nå var jeg klar for å vinne, sier Macsali.

Denne gangen gikk det hennes vei, men det kunne gått gale midtveis i kampen.

– Jeg startet greit og ledet komfortabelt. Så kom nervene og jeg innså at dette var finalen. Så begynte motstanderen å ta ledelsen. Jeg tapte første settet. Andre settet var jevnt. Vi var på 15-15 og da gikk jeg fra og vant andre settet. I det siste settet vant jeg klart, da fant jeg ut hvordan jeg skulle gjøre det, forklarer hun.

Det var ingen selvfølge at hun skulle komme til finalen, selv om motstanderne på veien var overkommelig.

– Jeg vant alle kampene ganske greit, men hadde ganske tøff trekning. Jeg har slått dem før, men det var ingen lette kamper, sier hun.

Fikk bonus-bronse

Egentlig skulle hun ikke delta i mix-klassen, men da Ludvig Meyer fra Sandefjord mistet partneren sin, steppet Macsali inn.

– Det var veldig hyggelig å spille med ham igjen, siden partneren trakk seg.

Sammen tok de bronse.

– Det var utrolig gøy å få inn den også. En boost før finalen i singel-klassen, sier hun.

Første og eneste turnering denne sesongen

Klubbkamerat Marcus Barth (20) fulgte opp med en meget sterkt sølvmedalje søndag ettermiddag. Også det i singel-klassen.

Begge representerer Bergen Badmintonklubb.

Det har gått nesten ett år uten turneringer for bergenserne som likevel leverte meget sterke resultater under NM i badminton denne helgen.

– Det var veldig rart, jeg følte jeg ikke kom helt inn i kampmodus før i finalen. Nå er jeg faktisk i NM, nå må du ta deg sammen. I finalen spilte jeg mot Vilde Espeseth, en som jeg har spilt jevnt mot flere ganger før. Jeg måtte skjerpe meg i finalen, sier hun.

Dette var siste og første turneringen for sesongen. Neste sesong skal etter planen starte i august.

– Vi får håpe neste sesong blir mer normal, hvor vi også kan konkurrere internasjonalt igjen, avslutter Macsali, som denne våren er avgangselev på toppidrettslinjen på Tertnes Videregående Skole.