Asle Prestegard har fungert som administrerende direktør for Scandic Hotels Norge siden januar 2020.

Nå er bergenseren ansatt som selskapets øverste leder på permanent basis.

– Jeg har vokst opp i en familie der hotelldrift har vært en stor del av hverdagen, og jeg fikk tidlig interesse for faget. Det var naturlig for meg å gå i denne retningen selv. Jeg har jobbet i reiselivsnæringen i hele min yrkeskarriere, sier Prestegard til BA.

Tøffe tider

De siste 13 månedene har vært knalltøffe for hele reiselivsnæringen, og hotellbransjen spesielt. Alle byens hoteller har fått kjenne på koronakrisen, reisestopp og turistflukt.

– Jeg er glad for å tre inn i denne stillingen på permanent basis, og er mer motivert enn noen gang for å lede Scandic Hotels Norge. Det har vært en utfordrende tid å være leder i, men når jeg ser hvordan våre flotte ansatte har håndtert situasjonen, blir jeg optimistisk med tanke på fremtiden, sier Prestegard.

Gleder seg til gjenåpning

Prestegard gikk inn i ledelsen i Scandic Hotels Norge i 2015 som distriktsdirektør i region vest. Nå rykker han altså inn i konsernledelsen.

Og gleder seg til at reiselivsnorge får gjenåpne.

– Vi har en spennende hotellportefølje og skal sørge for å være offensive og til stede når markedene kommer tilbake igjen, sier han.

Asle Prestegard ble i 2001 hotelldirektør for første gang. De siste 20 årene har han hatt flere direktørstillinger og verv, deriblant styreleder i Visit Bergen.

Asle Prestegard

  • Nyansatt toppsjef for Scandic Hotels Norge.
  • Har siden januar 2020 fungert som administrerende direktør.

Tidligere jobber/verv:

  • Direktør i Scandic Bergen City.
  • Direktør i Bergen Hotellgruppe (Scandic Neptun, Scandic Strand og Scandic Bergen City).
  • Distriktsdirektør for region vest siden 2015, som teller 20 hoteller fra Sunnfjord til Grimstad.
  • Sittet i Visit Bergen-styret i syv år, de tre siste årene som styreleder (2016-2019).