– Mannen er nå funnet omkommet i et ulendt terreng, forteller operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Knut Dahl Michelsen.

Mannen var hjemmehørende i Bergen kommune og de pårørende er varslet om funnet.

Politiet ble varslet om at mannen var savnet klokken 2215 søndag kveld, og startet leteaksjon og innledende undersøkelser litt over midnatt.

– Vi fikk melding av familiemedlemmer som savnet ham, og ikke hadde hatt kontakt med ham siden lørdag, sa operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Tatjana Knappen.

Fremstår som en ulykke

Det ble sendt ut en rekke ressurser fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder. I tillegg til lokalt politi deltok også et redningshelikopter.

Michelsen forteller at det hele fremstår som en ulykke.

– Observasjonen fremstår slik at han har sklidd og falt, det er ikke noe så langt som tyder på noe annet. Mannen er lokalisert mellom Andersfjellet og Melderskin i en bratt fjellside. Det er usikkert hvor langt han har falt.


Returnerte ikke som planlagt

Mannen skulle gå på tur mellom Malmangersnuten og Melderskin i Kvinnherad kommune, og politiet har derfor søkt mellom disse to toppene.

Omtrent klokken 0700 i dag ble det gjort funn av en person i fjellsiden som er omkommet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Det er opplyst at det stedvis er dårlig telefondekning i det aktuelle området.

Mannen i 30-årene skulle overnatte i telt, men returnerte ikke som planlagt.