Bergenser med i den første norske USA-premieren på HBO

 I HBO-serien «Beforeigners» har skuespilleren Kyrre Haugen Sydness rollen som 1800-talls mannen Gregers.

I HBO-serien «Beforeigners» har skuespilleren Kyrre Haugen Sydness rollen som 1800-talls mannen Gregers. Foto:

Serien «Beforeigners» får USA-premiere som den første norske på strømmetjenesten HBO.

DEL

«Beforeigners» hadde premiere i august 2019. Serien fikk BAs anmelder til å trille en femmer på terningen, og den ble omtalt som «det rareste og mest underholdende du kommer se på TV i høst».

I serien blandes steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet med vår egen tid, og det er den første norske originalproduksjonen fra strømmetjenesten HBO, melder NTB.

USA-premiere i februar

Etter at den ble vist i Europa høsten 2019, skal den nå til USA med premiere 18. februar, står det videre i pressemeldingen.

I hovedrollene finner du Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen. Bergenseren Kyrre Haugen Sydness spiller også i serien der flere sjangre og tidsepoker blandes sammen.

Han spiller en 1800-talls mann, med navn Gregers.

– Det er et kjempekult prosjekt, fordi den også tar opp noe viktig om vår samtid, om flyktningstrømmene som kommer hit til oss og hvordan vi ville ha reagert hvis den flyktningstrømmen hadde kommet fra vår egen fortid, har Sydness tidligere uttalt til BA.

Bergenseren har spilt Kaptein Sabeltann i ti år: – Et evig tokt

Saken fortsetter under bildet.

Steven van Zandt sammen med Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin på lanseringen av den tredje sesongen av «Lilyhammer». Skodvin og Bjørnstad er manusforfattere på «Beforeigners».

Steven van Zandt sammen med Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin på lanseringen av den tredje sesongen av «Lilyhammer». Skodvin og Bjørnstad er manusforfattere på «Beforeigners». Foto:

Manusforfatter

På skapersiden finner vi også bergenseren Eilif Skodvin som er en av to manusforfattere på «Beforeigners».

Filmskaperen Jens Lien, som tidligere har stått bak «Den brysomme mannen», «Sønner av Norge» og TV-serien «Viva Hate» er regissør, mens manuset skrives av «Lilyhammer»-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som tidligere har produsert «Roeng» på TV 2.

Artikkeltags