Gå til sidens hovedinnhold

Bergenser med kanonløp «down under»

Artikkelen er over 6 år gammel

Triathlon-talentet Kristian Blummenfelt (21) ble nummer tre i søndagens verdenscupløp i New Zealand.

21-åringen fra Bergen ble bare slått av sørafrikanske Richard Murray og russiske Alexander Brjukhankov i regnværet.

– Dette var stort, mye bedre enn forrige helg. Det er stort endelig å være på seierspallen, sa Blummenfelt til Det internasjonale triathlonforbundets nettsted, ifølge NTB.

Blummenfeldt gjorde en god svømmeetappe og hadde god kontakt med teten. Han var omkring 10. plass da han satte seg på sykkelen.

Tapte spurtduellen

I sykling var han sterk og lå hele tiden langt fremme. Han bidro til at hovedfeltet distanserte mange av dem som lå bak.

– På første runde prøvde jeg å få til et brudd, og jeg jobbet hardt for det, men det gikk ikke. Da besluttet jeg å spare beina til løpingen, forklarer han.

Blummenfelt kom ut likt med Murray, men lot sørafrikaneren gå og fokuserte på sitt eget løp. Etter å ha fått det tungt forrige helg åpnet Blummenfeldt kontrollert for å ha igjen mer mot slutten.

Han endte i en spurtduell med Brjukhanov om 2.plassen. Han tapte den, men kunne likevel fornøyd innkassere en historisk pallplass.

Richard Murray ble for øvrig nummer tre i årets første VM-runde. Neste helg er det ny VM-runde i New Zealand.

Det har ikke vært mulig for BA å komme i kontakt med Blummenfelt søndag på grunn av tidsforskjellen.

Jakter OL-plass

Norges Triathlonforbund skriver i en pressemelding at søndagens pallplass på New Zealand betyr enormt mye for Blummenfelt.

"For Kristian så er dette en stor opptur etter at mye av fjorårsesongen ble ødelagt av ett tretthetsbrudd. Han fikk noen konkurranser på tampen av sesongen som var bra, men han fikk aldri ut sitt potensiale da."

Toppresultatet styrker også bergenserens sjanser i å komme til OL i Rio neste år.

"Triatlon har kanskje noen av de tøffeste kvalifiseringsrundene med til sammen 14 konkurranser tellende over 2 år. Så da Kristian mistet store deler av første kvalifseringsperiode på grunn av skade så har det vært ekstremt viktig med gode resultater nå i New Zealand og også i Australia", melder forbundet.

Fem ukers rundreise

Blummenfelt er på en fem ukers rundreise, som også involverer tur til Australia. Han skal delta i tilsammen fire konkurranser som gir kvalifiseringspoeng til OL.

I sesongdebuten forrige helg åpnet han med en 18. plass i verdenscupen i Mooloolaba Australia.

Neste helg er det duket for en konkurranse på høyeste nivå i verdensupen - et såkalt WTS-løp (World Triathlon Series). Det går av stabelen i Auckland, New Zealand. Den siste konkurransen down under går om tre uker i Gold Coast Austrlia.