– Det er en norsk nasjonalarv vi tar imot, og det må vi forvalte på respektfullt vis, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, til NTB.

43-åringen er opprinnelig fra Åsane, og startet mediekarrieren sin i BA-sporten. Oma har også lang erfaring som reporter i TV 2, før han de siste årene har jobbet med blant å forvalte fotballrettighetene for CMore. Nå er han altså sportssjef for NENT Norge.

Den nye vinterkanalen

Vintersesongen er over, og fra neste sesong overtar NENT Norge de fleste rettighetene fra NRK for langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski og snowboard for de neste seks årene. De har også rettighetene for de to neste VM i alpint og nordiske grener.

Fakta

NENT (Nordic Entertainment Group) Norge har foreløpig følgende TV-kanaler og streamingtjenester i Norge:

TV 3, V4 (tidligere Viasat 4), TV6, Viaplay (streaming) og Viafree (gratis streaming). Kanalen har også egne sports- (V Sport) og filmkanaler.

NENT eier også en rekke radiokanaler i Norge, blant annet P4.

NRK og TV 2 deler rettighetene for verdenscuprennene i Sveits, Østerrike og Norge.

Oma anslår at NENT rår over rundt 70 prosent av verdenscuprennene i de nevnte grenene. NENT har også rettighetene for skøyter, men de er naturligvis ikke en del av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Vi skal gjøre oss klare til å ta over store deler av vinteren. TV 3 har tradisjonelt vært en Champions League-, fotball- og håndballkanal, og dette blir et stort løft for oss. Det er en utrolig spennende rettighet å overta, sier Oma til NTB.

Ikke ferdig med planen

NENT Norge har vært i full gang med forberedelsene lenge.

– Vinterrettighetene har vært synonymt med NRK i 40-50 år. Men vi ser at det har gått fint at andre har fått rettigheter, og at interessen har holdt seg. Vi skal være observant på at det er en nasjonalskatt vi overtar, sier han.

BA skrev tidligere i vinter en sak på hvordan seertallene for skøyter stupte når nettopp NENT overtok for NRK, og har sendt løpene på V4.

Hvordan NENT har tenkt å sette opp sitt opplegg for kommende sesong er ikke endelig avklart. Litt mer blir klart når de kommer med mer informasjon fredag.

Oma sier at det de skal gjøre, det skal de gjøre ordentlig.

– Vi sitter og ser på detaljene, men ja, vi skal være til stede og gjøre dette skikkelig. Selve opplegget er ikke 100 prosent banket.

Oma forteller at de har skaffet seg dyktige folk i Sjur Molven og Anja Skaug fra NRK. Sistnevnte var produksjonssjef for statskanalens vintersendinger i mange år, og hun skal ha samme posisjon hos sin nye arbeidsgiver.

Flere nye TV-fjes

NENT har også hentet inn bergenseren Christer Sævig som vaktsjef, en stilling han også hadde i NRK. Også Sævig startet journalistkarrieren sin i BA-sporten.

Regine Anthonessen er et av de nye fjesene som blir å finne på skjermen. Hun kommer fra VG, og Oma skal hente enda flere før sommeren er over.

– Vi har så vidt begynt å hente inn folkene vi skal ha og kommer til å presentere noen nye fredag. Vi skal begynne å rekruttere mer offensivt. Det skal bygges svære team, og jeg tipper vi er godt over sommeren før puslespillet er ferdig. Dette føles som en stor oppgave, men det er først og fremst en ære, sier sportssjefen i NENT fra Bergen.