Bergenseren løp inn til enda en verdensrekord

Salum Ageze Kashafali under 100 meter nasjonal øvelse under Bislett Games 2019 på Bislett stadion i Oslo.

Salum Ageze Kashafali under 100 meter nasjonal øvelse under Bislett Games 2019 på Bislett stadion i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norna-Salhus' sprinter Salum Kashafali (25) forbedret sin egen verdensrekord under Bislett Games.

DEL

I mai slo 25-åringen fra Loddefjord den ni år gamle verdensrekorden i klassen T-12, en klasse for svaksynte, da han løp inn til tiden 10,59 under et stevne i Sveits.

Torsdag kveld var Kashafali i aksjon på den nasjonale 100 meteren under Bislett Games. Der knuste han resten av feltet, som besto av løpere uten bergenserens synsproblemer. Han løp inn til tiden 10,45, og enda en verdensrekord på 100-meter i T-12-klassen.

– En av de råeste i verden

– Det var utrolig gøy. Jeg gjør bare det jeg har trent på, sa Kashafali til NRK.

Ved siden av ham i TV-kanalens studio sto sportssjefen i ParaFriidrett i Norge, Christina Vukecivic. Hun var mektig imponert.

– Helt utrolig. Og på hjemmebane i Norge. Jeg er så imponert! Salum viser at han er en av de råeste paraidrettsutøverne i verden, sa hun til statskanalen.

Kashafali kan ikke se mer enn en meter foran seg. Han er født med sykdommen stargardt som gjør at han bare har fem prosent skarpt syn.

Hans tidligere personbeste var på 10,49, fra før han begynte å konkurrere i paraidrett for en kort stund siden. Kashafali har vært en av Norges beste i klassen for funksjonsfriske i mange år, og han er et av Norges beste kort i Paralympics i Tokyo neste år.

Gulars Even Meinseth ble nummer to med årsbeste 10.61. Jacob Vaula fra Stord ble fjerdemann med personlig rekord på 10,89.

Gular-seier på 1500 meter

I den nasjonale klassen på 1500 meter ble det også bergensk jubel. Den ble vunnet av Gulars Jacob Boutera med tiden 3.42,75, som er personlig rekord med over tre sekunder for ham.

Saken fortsetter under bildet

Jacob Boutera vant den nasjonale øvelsen 1500 meter for menn under Bislett Games.

Jacob Boutera vant den nasjonale øvelsen 1500 meter for menn under Bislett Games. Foto:

Marius Vedvik, som tidligere i uken var forbannet på at han ikke fikk delta på 3000-meteren i et internasjonalt felt under Bislett Games, kom inn på 3.-plass. Også Gular-løperen på personlig rekord, med tiden 3.44,04. Klubbkompisen Per Svela kom på 10.-plass med tiden 3.47,94.

På 400-meteren for kvinner vant belgiske Naomi van den Broeck, som konkurrerer for Viking, på tiden 54,48. Det er personlig rekord. Gulars Christine Bjelland Jensen kom på 4.-plass, og forbedret sin årsbeste til 55,70. June Sæbøe Tveit fra Norna-Salhus tangerte sin personlige rekord på 56,56, og tok 6.-plassen.

To bergensere tok EM-kravet

På 200-meter i den nasjonale klassen ble det favorittseier til rogalendingen Marius Hove Johansen på tiden 21,12, men på plassene bak kom to bergensere. Gneists Andreas Haara Bakketun løp inn til personlig rekord med tiden 21,36, og det samme gjorde Fanas Filip Bøe på 3.-plassen med 21,38.

Bakketuns tid er den fjerde beste i G18-klassen noensinne. Bergenserne klarte også kravet til U20-EM, som er på 21,70.

I den siste av forøvelsen til selve Diamond League-stevnet på Bislett, kom Gneists Amund Høie Sjursen på 2.-plass i lengde med et lengstehopp på 7,47 meter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken