Gå til sidens hovedinnhold

Bergenske alpinister i «B-gjengen»

Artikkelen er over 2 år gammel

Syv utøvere ryker ut av alpinlandslaget. Maria Tviberg og Bjørnar Neteland «overlever», men får B-status.

Torsdag ble det kjent at alpinlandslaget må spare minst fire millioner kroner, og antallet utøvere kuttes derfor fra 37 til 30. De bergenske alibiene Maria Tviberg og Bjørnar Neteland får begge fornyet tillit, men en slags «B-status».

– Vi fikk vite om disse kutte rett før uttaket, så det kom brått på oss også. Jeg er glad for å få være med videre, men jeg føler også med dem som blir kuttet helt fra landslaget, sier Tviberg til BA.

Må betale avgift

Men det blir en annen hverdag på landslaget fremover. Alpinlandslaget sliter med stor gjeld, hovedsaklig til sitt eget forbund, Norges skiforbund. Sparekniven har derfor blitt hentet frem på flere områder, og neste sesong må utøvere blant annet betale en serviceavgift for å være en del av landslaget.

Les også

Selv sjefen er sjokkert over Tviberg

 

– Vi merker det. Det blir mindre til fysio, vi er færre utøvere, og så kommer denne serviceavgiften som vi må betale. Det er jo litt synd at man ikke får alle budsjettene til å gå opp, for Norge har vel aldri hatt et bedre landslag i alpint enn det som er nå, sier Tviberg.

– Hvor mye er denne serviceavgiften på?

– Det vet vi ikke ennå, svarer Åsane-jenten.

 

Tidligere har landslagsledelsen tatt ut et lag til verdenscupen og et lag til europacupen. Forrige sesong var både Neteland og Tviberg del av førstnevnte lag.

Til kommende sesong legges det om til en ny, amerikansk-inspirert modell. Nå får utøverne enten A-, B- eller C-status.

Både Tviberg og Neteland har fått B-status.

– Passer ekstremt bra

– Det betyr at jeg får en annen treningsgruppe i oppkjøringen, men det går helt fint. Det er den samme gruppen som jeg trente meg da jeg hadde opptrening etter skaden i fjor. Det var et opplegg som passet meg ekstremt bra, sier Tviberg optimistisk.

Statusen er rankingbasert. Utøvere med B-status kan kjøre verdenscup.

– Jeg håper jeg er del av verdenscup-gruppen når sesongen starter, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken