– Oi, er det sant?! Det visste jeg ikke. Det er kult, sier bakspiller Kristin Nørstebø når hun får høre den imponerende statistikken.

På sesongens 22 seriekamper slapp Tertnes inn til sammen 507 mål. Bare suverene Vipers slapp inn færre mål.

For Tertnes sin del må man helt tilbake til 2001/02-sesongen for å finne forrige gang de slapp inn så lite.

– Vi har jobbet mye med forsvarsspillet, og det har vært vår styrke i år. Det er vanskelig å score på oss, for vi står så bra bakover. Det har reddet oss i mange kamper, sier keeper Marie Davidsen.

– Hvor mye av æren skal du ha?

– Nei, det skal jeg ikke ha mye av æren for. Det er godt forsvarsspill. Det henger ofte sammen, et godt forsvar har ofte en god keeper.

Varierer forsvarsspillet

Trener Tore Johannessen mener gode forsvarsspillere, gode keepere og muligheten til å variere forsvarsspillet er hovedårsakene til at Tertnes har sluppet inn så lite mål.

– Jeg synes angrepsspillet har blitt bedre og bedre utover sesongen, men grunnlaget har hele tiden vært bakover i banen. Vi tetter igjen der, og det gir oss tempoet som vi ønsker i kampene, sier Johannessen.

– Vi er kanskje det eneste laget som tør å spille offensivt i forsvar. Jeg synes det er kjempegøy at vi tør å spille litt uortodoks, og vi har funnet en stor trygghet i det også. Når vi i tillegg har sluppet inn så få mål, så er det ekstra stas, sier Nørstebø, som har vært viktig i Tertnes-forsvaret denne sesongen.

Tirsdag starter sluttspillet, når Tertnes får besøk av Fredrikstad i kvartfinalen. Kampen kan du se på BA.no fra klokken 18.30.

Forventer å vinne

– Jeg forventer at vi skal ta seieren, så ærlig må jeg være. Vi hadde ganske kontroll mot dem sist. Fredrikstad er tøffe fysisk, men vi er godt forberedt på det, sier Nørstebø.

– Vi har ikke satt et mål for sluttspillet, men vi vil i alle fall til semifinalen, så får vi ta det derfra, sier Davidsen.

Det er gratis inngang i Haukelandshallen.