Thomas Hopland er informasjonsansvarlig for Hordaland Røde Kors Hjelpekorps i helgen. Han befinner seg på Kvamskogen, og da BA snakket med ham i går kveld, var det fortsatt masse folk i skiløypene.

– Det har vært veldig mye folk både i løypene og i skitrekkene på Kvamskogen i dag. Det er også her vi har hatt flest skader. Totalt i Hordaland har vi hatt 16 skader i dag, og fem eller seks henteoppdrag, sier Hopland.

Ingen større aksjoner

Det har ikke vært noen større hendelser for Røde Kors Hordaland så langt denne påsken, sett bort ifra de 14 henteoppdragene de har hatt på Hardangervidda i forbindelse med mageviruset som har herjet på mange av DNT sine hytter.

– Det er stort sett bruddskader vi har måtte bistå med. I dag har vi blant annet sett en skulder ute av ledd og et knekt kragebein. Både barn og voksne er blant de skadde, sier Hopland.

I fjor påske var det seks rednings- eller leteaksjoner bare i Bergens-området. I år har Hordaland Røde Kors bare rykket ut på ett større oppdrag, et mulig snøskred på Mjølfjell.

Det viste seg å være et gammelt skred, så aksjonen ble avblåst. Det har vært en rolig påske med tanke på aksjoner, sier Hopland til BA.

123 skader på landsbasis

Langfredag registrerte Røde Kors på landsbasis 123 skader, noe som er ti flere enn skjærtorsdag. Langfredag er tradisjonelt den dagen det rapporteres om høyest antall skader.

– Kanskje det er den dagen ekstra mange går på tur, siden lørdagen ofte har familiemiddagen i fokus, sier nestleder i Norges Røde Kors Hjelpekorps, Sven Bruun.

NTB har søkt i sine arkiver og funnet ut at Røde Kors langfredag i fjor rapporterte om 95 skader, mens tallet var 79 året før. Begge var den til da travleste påskedagen.

I Hordaland Røde Kors er det omkring 200 personer som er i beredskap i påsken.