Dette tapet var hardt å svelge! Dette var bittert! Etter tolv strake serieseire og 28 strake seriekamper uten tap, kom det første nederlaget.

På en måte er det lettere å takle et tap når vi presterer dårlig over tid: Man vet at det går til h..., man er så til de grader forberedt på tap hver gang, man kan pakke seg inn i selvmedlidenhet, selvironi, syrlighet og fatalisme, klage på alt og alle og ikke minst mene at noen bør ta sin hatt og gå.

Men i en sesong som har vært så god som dette, kan man jo egentlig ikke noe av dette. Vi har jo egentlig ingenting å klage over. Så hva skal man da gjøre når det for en gangs skyld ender dårlig i en kamp? Jo, klage over at man egentlig ikke har noe å klage over!

Men selv om sesongens hovedmål - opprykket - i praksis har vært klart i mange måneder, er det et stort fall å tape når vi har fremstått som fullstendig suverene og uslåelige. Og aller verst; en unik sjanse til å fullføre en hel seriesesong ubeseiret, røk på oppløpssiden.

For nettopp det at opprykket strengt tatt har vært i boks i månedsvis, gjorde at rekorder og rekker av seire og rekker av kamper uten tap, var det vi hadde å engasjere for oss resten av sesongen. Slik har det vært i runde etter runde nå. Men så røk det når vi var så nære... Nå som de på papiret vanskeligste kampene var gjennomført. Nå som vi skulle møte en middelmådighet vi slo 7-0 for drøye fire måneder siden.

Vi kommer jo neppe til å være så nære å få en ubeseiret seriesesong igjen noen gang. I hvert fall er det ganske lite sannsynlig i Eliteserien. Kanskje ikke engang i 1. divisjon vil vi være i nærheten av noe sånt igjen, men dit skal vi jo uansett aldri tilbake. I hvert fall ikke i vår levetid. Så dette var sjansen vi hadde til å oppleve noe så unikt.

Nei da, rekorder og ubeseiret sesong er kanskje ikke SÅ gjevt i 1. divisjon. For en stor klubb som Brann burde det kanskje ikke være det. Men vi har jo ikke så mange andre rekorder og spesielle prestasjoner av den positive sorten, så vi tar jo det vi får. Og ubeseiret en hel sesong har ingen klart på nivå to siden det kun var atten runder i 1976 og "uslåelige" Glimt bare møtte andre lag fra Nord-Norge. Og det har jo vært en del store klubber i denne divisjonen siden det.

Det hadde jo vært en fin fjær i hatten å få en hel seriesesong uten tap! Men Branns spillere var tydeligvis ikke så opptatt av fjærer og hatter.

I tillegg røk altså vår perfekte borteseiersrekke etter tretten seire på tretten bortekamper i serien. Å få femten borteseire av femten mulige i serien, hadde også vært sensasjonelt og kommer selvsagt aldri til å hende oss i Eliteserien. Så også dette var en glimrende mulighet til noe ekstraordinært som røk da målstreken nærmet seg.

Etter skuffelsen over at ubeseiret-sesongen røk, kan vi trøste oss med at det fremdeles er en mulighet for at Brann kan sette poengrekord i divisjonen. Men da må vi vinne de tre siste. Jeg føler meg på ingen måte trygg på at vi klarer det, for nå virker moral og motivasjon på nedadgående. Har man gått i fellen og trodd at man var uslåelige og at alt alltid ville løse seg etter pause uansett? Det har jo for eksempel vært noen svake førsteomganger i det siste. Vi har jo faktisk ikke scoret før pause siden den Grorud-kampen der vi til gjengjeld scoret hele seks før halv tid. Etter det har vi nå gått målløse i tre strake førsteomganger.

Målet om hundre mål i årets serie, blir nok også svært vanskelig nå etter kun én scoring ved Drammenselven. Vi mangler femten mål på tre kamper. Selv med hele syv mål mot Skeid hjemme, må vi altså da score f.eks. fire både mot Fredrikstad (b) og KFUM (h). Det skal holde hardt.

Men med Svenn Crones 1-1-mål satte vi i det minste definitiv målrekord for nivå to i Norge. Rekorden vi satte i forrige runde, var "bare" for årene med en samlet nasjonal førstedivisjon - altså f.o.m. 1997. Målet til dansken gjorde at vi også slo Fredrikstads 84 mål (på kun 22 kamper) fra 1983 da divisjonen var delt i to avdelinger.

Vi skal forhåpentligvis aldri møte Mjøndalen igjen, med mindre de forviller seg opp i eliten en gang. Så det vil nok bli lenge til vi får gjort noe med den elendige statistikken der borte. For vi har fremdeles altså ikke vunnet der i obligatorisk kamp siden 1975. Nei selv ikke i denne helt suverene sesongen, klarte vi altså å få gjort noe med det. Nei ikke engang å ta poeng.

Og det er jo ekstra kjipt at ubeseiret-sesongen skulle ryke nettopp mot denne middelmådigheten som vi slo hele 7-0 for noen måneder siden. Det hadde liksom vært lettere å akseptere at det røk mot Stabæk eller Start eller noen andre på opprykksnivå. Og følelsesmessig hadde det vært mindre brutalt om det røk midt i sesongen og før vi fikk for store forhåpninger om å gå gjennom sesongen uten et eneste tap.

Skjønt, det kunne selvsagt vært enda surere: Vi kunne så klart tapt hjemme mot et nedrykkslag - eller at det hele røk i den aller siste kampen mot et KFUM kjempende om en opprykksplass. Men dette var nært nok sesongslutt og mot et dårlig nok lag til at det ble veldig surt likevel.

Og det er ikke bare resultathistorikken mot de brune, som gjør det ekstra irriterende å tape mot nettopp dem. Men gang på gang når de møter oss, så er de utrolig heldige, har marginene med seg, får godt betalt - og gjør alt de kan for at det skal spilles minst mulig fotball gjennom samfulle nitti minutter pluss det altfor sparsommelige som måtte legges til av overtid. (Det er jo unektelig noe ironisk over fotballspillere som går inn for at det skal spilles minst mulig fotball).

Kampen fikk altså en annerledes utvikling enn det vi har vært vante med. Ikke bare fordi vi tapte, men også hvilken vei resultatet snudde da slutten nærmet seg. For tidligere i sesongen er det Brann som har gjort de matchvinnende byttene og avgjort kampene til sin favør siste halvtimen eller siste kvarteret. Denne gangen var det motstanderen som gjorde det.

Kort oppsummert ble vi mot Mjøndalen felt av at vi ikke var helt "på" - spesielt i første omgang, at vi hadde marginene imot oss i andre omgang - og at vi hadde svake forsvarsprestasjoner ved alle tre baklengsmålene. Innlegg, pasninger og fremspill hadde sørgelig lav kvalitet. Og i en kamp der vi har elleve angrep med avslutninger i feltet, mens Mjøndalen har to eller tre (alt ettersom), så skal vi kunne score på mer enn null av dem (vår scoring kom fra utenfor feltet), mens motstanderen ikke skal score på samtlige av sine! Det er for mange spillere som ikke presterer som forventet lenger. Og når innsatsen senkes litt, er det nok til at vi ikke kan regne med å vinne.

-

Rekord-oppdatering og andre kuriøse höjdare etter Mjøndalen-kampen:

- Dette var altså vårt første poengtap etter tolv strake seire - og første serietap etter 28 strake med poeng. Hadde vi vunnet også mot Mjøndalen hadde det vært ny rekord i strake seire i 1. divisjon for de siste 32 sesongene.

- Dette var vårt første poengtap på bortebane etter 13 strake seire, og første bortetap etter 15 strake i serien uten det.

- 1-0 til Mjøndalen var første gang på syv og en halv kamp at vi slapp inn mål.

- Dette var første gang siden tredje runde at vi slapp inn mer enn ett mål i en seriekamp.

- Dette var første gang på elleve og en halv måned at vi slapp inn mer enn to mål i en seriekamp.

- Dette var første gang på nesten et år vi tapte med mer enn ett mål i serien.

- Vi slapp inn like mange mål i denne kampen som i de 14 foregående seriekampene.

- Poengrekorden for nivå to kan vi fremdeles ta med seier i de tre siste. Poengrekorden for bortekamper på nivå to har vi allerede tatt.

- Scoringsrekorden for nivå to har vi allerede tatt.

- Rekorden for lavt antall baklengs i 1. divisjon over 30 kamper kommer vi antagelig til å ta.

- Målforskjellrekorden for nivå to kommer vi til å knuse.

- Vi har nå 13 strake obligatoriske bortekamper mot Mjøndalen uten seier.

- Brann vil sette ny klubbrekord i antall strake seriekamper med scoring hvis vi scorer mot Skeid i neste runde.

Veien til poengrekord og 100 mål:


Poengrekord:

100 mål:

Brann nå ->

72 poeng

85 mål

motSkeid (h)

3 poeng

7 mål

Fredrikstad (b)

3 poeng

4 mål

KFUM (h)

3 poeng

4 mål

TOTALT

81 poeng

100 mål


(Mer under "Statistikkbonanza" lenger nede)

Kampen:

Fra seieren mot Blink forrige helg hadde Felix Horn Myhre blitt byttet ut med Frederik Børsting i startoppstilingen.

Vi fikk vår første mulighet etter fem minutter da Niklas Castro slo langt frem til Frederik Børsting som kom til avslutning fra femmeteren, men Mjøndalen-keeper Thomas Kinn blokkerte forøket umiddelbart.

Mjøndalen skulle i stedet få scoring på deres første mulighet. Mer typisk Mjøndalen - Brann kunne det jo ikke bli. Fredrik Pallesen Knudsen skled på midtbanen og mistet ballen til Benjamin Stokke. Love Reuterswärd stormet oppover og Ruben Kristiansen klarte ikke hindre ham i å legge inn på tvers i feltet til en fullstendig alenestående Meinhard Olsen som fra ti meter veldig enkelt kunne sette inn 1-0 til hjemmelaget. Nullen som hadde holdt i vel syv og en halv kamp hadde sprukket.

Jaja... vi hadde ligget under tidlig flere ganger før i denne sesongen uten at vi tapte noen poeng for det, så dette skulle vi vel greie å snu?

Brann hadde veldig mye ball, men slet med å komme til sjanser. Og etter 35 minutter holdt bruntrøyene på å øke til 2-0 da Martin Rønning Ovenstad fyrte til på direkten fra atten meter og Mathias Dyngeland måtte slå ballen til corner.

Under minuttet senere måtte hjemmelagets keeper agere tilsvarende da Castro skjøt et lavt skudd fra 25 meter. Også det ble slått til corner.

Seks minutter før pause ble det en kaotisk situasjon i Mjøndalens femmeter, Aune Heggebø fikk en fot på ballen to meter fra mål, men keeper blokkerte og Joackim Olsen Solberg klarerte til corner.

Tre minutter senere kom Heggebø til en heading, men rett på Kinn. Brann var i det minste begynt å skape litt farligheter.

Lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Den dårlige omgangen til tross, så ble det ikke gjort noen bytter hos Brann i pausen. Men Brann var straks mer på hugget. Først kom et langskudd fra Sivert Heltne Nilsen som gikk en meter over. Så kom en Heggebø-avslutning fra tolv meter som Kinn tok med en beinparade.

Men vi skulle få utligningen seks og et halvt minutt ut i omgangen da en Mjøndalen-klarering havnet hos Crone som klinket til fra 21-22 meter, via stolpen og inn! Jaddaaaa! Nå skulle vi ikke tape dette. Nå var snuoperasjonen i gang!

Og da var Brann i dytten. Ett minutt og førti sekunder etter utligningen skjøt Sivert i utsiden av krysstangen fra 22 meter.

Likevel rakk også bruntrøyene et farlig langskudd fra skrått hold ved Reuterswärd, som Dyngeland måtte ut i full strekk for å slå vekk.

Men det var bare et intermezzo. Vi fortsatte å presse på: Wolfe skjøt fra noe spiss vinkel, men det ble bare corner.

Med 25 minutter igjen kom et trippelbytte: Felix Horn Myhre, Bård Finne og Ole Didrik Blomberg kom inn for Wassberg, Heggebø og Børsting. Og før spillet kom i gang igjen, ble det jaggu meg et kvadruppelbytte av det. Pallesen var nemlig blit skadet og inn for ham kom Andreas Skovgaard. Nå skulle søren meg ikke Mjøndalen klare å holde følge lenger!

I det 73. minutt var det helt utrolig at vi ikke tok ledelsen da Blomberg fikk stå helt alene på ti meters hold og satte ballen i stolpen.

Seksten minutter før slutt fikk i stedet Mjøndalen en scoring mot spillets gang - som så ofte før mot oss... Nok en dårlig midtstopperinvolvering - denne gang av reserven til han som gjorde den forrige blunderen, for Skovgaard tapte mot Meinhard Olsen like utenfor Branns sekstenmeter. Sistnevnte ga til innbytter Lien som fra tretten meter ikke fikk en altfor vanskelig oppgave med å sette inn et nytt ledermål til bruntrøyene bare tre minutter og elleve sekunder etter at han kom inn.

Skrekk og gru! Skulle virkelig ubeseiretrekken ryke i ettermiddag mot denne middelmådigheten og plageånden av en klubb?

Dette var for øvrig første gang siden tredje serierunde at vi slapp inn mer enn ett mål, og nå hadde Mjøndalen fått to på to avslutninger i feltet!

Vi fortsatte presset, men slet med å komme til sjanser og avslutninger i en overbefolket Mjøndalen-sekstenmeter. Ni minutter før slutt kom vårt siste bytte: Vegard Leikvoll Moberg kom inn for Niklas Castro.

Men mye av tiden som var igjen gikk bort på Mjøndalens uthaling. En brunkledd spiller lå for eksempel nede med krampe i over et halvt minutt, uten at keeperen deres på den tiden klarte å legge ballen klar til utspark. Noe som ble belønnet med enda mer kjeft fra dommeren - men søren ikke noe kort denne gangen heller.

To minutter før slutt kunne det skjedd noe, men avslutningen fra en presset Finne ble svak og ballen bare trillet inn til keeper.

I overtiden presset vi fortsatt, men alle avslutninger ble blokkert på et eller annet vis.

Mjøndalen fikk en stor mulighet på kontring fire minutter på overtid da Brinder Singh løp over halve banen alene mot Dyngeland, men sistnevnte kom ut og avverget. Jaja, da hadde vi en siste mulighet fortsatt...

Syv minutter på overtid fikk Felix en siste mulighet, men skuddet fra fjorten meter i et overbefolket Mjøndalen-felt, gikk høyt over.

Nesten åtte minutter på overtid så det ut til at Brann hadde gitt opp: Erik Stavås Skistad fikk gå fra midtbanen og helt frem til sekstenmeteren uten at noen rødkledde så ut til å virke overivrige i å stoppe ham. Så skjøt han nesten oppe i krysset fra centimetere utenfor feltet. 3-1 til Mjøndalen og kampen var selvsagt punktert. Ikke på nesten et år hadde vi sluppet inn tre mål i en seriekamp, men denne kvelden gjorde vi det.

Avhengig av hva som kan regnes som innenfor sekstenmeteren, scoret Mjøndalen tre ganger på de to eller tre angrepene de hadde med avslutninger i feltet. Vi scoret null på våre elleve! En klassisk kamp mot Mjøndalen, med andre ord...

Dette var det siste skjedde. Vi tapte 1-3. Med like mange baklengs på en ettermiddag som vi hadde hatt på de foregående fjorten seriekampene, ble det altså vårt første serietap på ti og en halv måned.

Supporterne: Vi var ca 500 Brann-supportere på Nedre Eiker. Dårlig trøkk på en bortetribune som uten tak og med kun fem rader i høyden i hele kortsidens lengde, er elendig for å skape høy lyd og samstemt synging.

-

Det lyriske hjørnet:


Det startet ikke lovende

kun syv minutt var gått

da Meinhard Olsen scoret

vi lå under, det gikk trått

Vi hadde mye spill,

men skape sjanser; det var verre!

Nei dette her var tafatt,

ja forferdelig, dessverre

*

For tredje kamp på rad,

så var nok ingen imponerte

av Brann sitt spill før pause,

det var slett det vi leverte

Det kom seg etter pause,

og Svenn Crone fant da frem,

langskudd via stolpen,

vi fikk et tak på dem

*

Vi presset og vi presset,

Ole Didrik skjøt i stangen

Og Mjøndalen sin uthaling

var også denne gangen

til voldsom frustrasjon

- det er de veldig flinke til

De har som mål at kampen går

helt uten noe spill

*

Og selvsagt fikk vi nok en glipp

og Lien kom alene

ga ledelse på nytt til dem,

da var det på det rene

at tre poeng ble vanskelig,

at dette her var dagen

da ubeseiret-rekken røk,

det var et slag i magen!

*

Og syv minutter tillegg,

burde egentlig vært mere

Men hadde neppe hjulpet,

vi fikk neppe scoret flere

Men Mjøndalen fikk enda ett

og da var kampen gjort

At serien gikk uten tap,

var dermed rotet bort

*

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Dette var vår første seriekamp uten seier siden 1-1 mot Stabæk 10. juli. I mellomtiden vant vi tolv på rad, som er klubbrekord.

* Borte: Dette var første gang siden 2-2 mot Glimt 5. desember at vi ikke klarte å vinne en bortekamp i serien. I mellomtiden vant vi 13 strake, som er klubbrekord.

* Borte: Dette var første gang siden 0-1 for KFUM i cupen 12. mars at vi ikke vant en obligatorisk bortekamp. I mellomtiden vant vi 15 strake, som er klubbrekord.

Kamper uten tap:

* Dette var vårt første serietap siden 0-1 for Molde på Stadion 28. november. I mellomtiden ble det 28 strake seriekamper uten tap (24-4-0), som er klubbrekord. Det var også vårt største serietap siden 28. oktober i fjor da vi tapte 0-2 hjemme for Viking.

* Borte: Dette var vårt første bortetap i serien siden 31. oktober i fjor da vi tapte 0-1 for Vålerengen. I mellomtiden hadde vi femten bortekamper i serien uten tap (13-2-0), som er klubbrekord. Dette var også vårt største bortetap i serien siden 1-3 for Godset 21. august i fjor.

* Dette var vårt første tap i obligatorisk kamp siden 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen. I mellomtiden spilte vi 29 tellende kamper uten å tape (26-3-0), som er klubbrekord.

* Borte: Dette var vårt første bortetap i obligatorisk kamp siden 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i cupen. I mellomtiden spilte vi 15 strake obligatoriske bortekamper (15-0-0) uten tap, som er klubbrekord for den tiden det har vært spilt nasjonal serie i Norge (f.o.m. 1948).

Scoringer:

* Vi har nå 29 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Dette er tangering av klubbrekorden fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake. Scorer vi også mot Skeid om en uke, setter vi ny klubbrekord.

* Borte: Dette var vår 16. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i 16 strake bortekamper i serien var fra august 2008 til august 2009 da vi også scoret i 16 og satte klubbrekord. Scorer vi også mot Fredrikstad, setter vi ny klubbrekord i antall bortekamper på rad i serien med scoring.

* Vi har nå scoret i 30 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi også gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Borte: Dette var vår 16. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i 16 strake obligatoriske bortekamper var fra oktober 2017 til august 2018 da vi også gjorde det i 16 strake bortekamper.

Baklengsmål:

* Dette var første gang siden 2-1 over Stabæk i Bærum 7. august at vi slapp inn mål i serien. I mellomtiden hadde vi syv strake seriekamper uten baklengs, som er klubbrekord. Vi spilte 674 minutter (pluss tillegg) uten baklengs.

* Dette var første gang siden 3. runde 19. april da vi slo Skeid 3-2 borte at vi slapp inn mer enn ett mål i en seriekamp.

* Dette var første gang siden 3-3 borte mot Odd 24. oktober i fjor at vi slapp inn mer enn to mål i en seriekamp.

* Borte: Dette var første gang siden 2-1 over Stabæk 7. august at vi slapp inn mål på bortebane i serien. I mellomtiden holdt vi nullen i tre.

-

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 2009 at Brann har spilt 27 seriekamper/ 14 bortekamper eller mer. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon som helhet har hatt minst 27 kamper f.o.m. 2001).

* Poeng:

- Vi har 72 poeng. Omregnet til tre poeng for seier har vi aldri tidligere hatt mer enn 58 poeng etter 27 kamper. Det hadde vi i gullsesongen 1961/62. For 1. divisjon som helhet var den gamle rekorden etter 27 runder Aalesunds 70 poeng i 2019. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Den slår vi og får 81 poeng med seier i de tre siste. Branns tidligere klubbrekord for 30 kamper var 67 poeng da vi tok gull i 1961/62, som vi altså allerede har slått.

- Borte: Vi har 39 bortepoeng. Omregnet til tre poeng for seier hadde vi aldri tidligere hatt mer enn 27 poeng på de 14 første bortekampene, som vi hadde i eliteserien 2018. Etter 14 bortekamper i 1. divisjon var det ingen som tidligere hadde hatt mer enn Moldes og Ham-Kams 34 i 2007 og 2003. Vi har allerede satt ny poengrekord for en hel bortekamp-sesong for noe lag i 1. divisjon: Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var nemlig Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. For Branns del var rekorden etter 15 bortekamper 29 i gullsesongen 1961/62, som vi for lengst har slått.

* Scoringer:

- Vi har scoret 85 mål i årets serie. Branns tidligere klubbrekord etter 27 kamper var på 83 mål i 1961/62. I 1. divisjon har ingen lag tidligere hatt mer mål etter 27 kamper enn Ham-Kams 73 i 2007. Det meste noe lag tidligere har scoret på en hel 1.divisjonssesong i årene der divisjonen har vært samlet i én nasjonal avdeling (f.o.m. 1997) var Glimt med 83 mål i 2017. Det slo vi allerede i forrige runde. Imidlertid klarte Fredrikstad 84 mål på de 22 rundene i 1983, men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger. Det slo vi dermed mot Mjøndalen. Branns klubbrekord for 30 kamper er på 94 mål i gullsesongen 1961/62. Vi trenger altså ti mål til for å sette ny klubbrekord.

- Borte: Vi har scoret 43 bortemål. Brann har aldri tidligere hatt mer enn 41 mål etter 14 bortekamper. Det hadde vi i 1961/62. I 1. divisjon har ingen lag tidligere hatt mer mål etter 14 bortekamper enn Ham-Kams 37 mål i 2007. Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006 og den har vi allerede slått. For Branns del er rekorden etter 15 bortekamper 45 mål i 1961/62. Vi trenger tre mål i Fredrikstad for å sette ny klubbrekord.

* Baklengs:

- Vi har 14 baklengs. Det er ny klubbrekord etter 27 kamper. Branns tidligere klubbrekord etter 27 kamper var 24 i 2016. I 1. divisjon har ingen tidligere hatt færre baklengs etter 27 kamper enn Mjøndalens 19 i 2018. Bestenoteringen for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi slår den med inntil seks baklengs på de siste tre. Branns klubbrekord for 30 kamper er 27 i 2016. Den slår vi altså selv med tolv baklengs til.

- Borte: Vi har ti baklengs borte. Brann har aldri tidligere hatt færre enn 15 baklengs etter 14 bortekamper. Det hadde vi i 2019. I 1. divisjon hadde Ham-Kam bare syv baklengs etter 14 bortekamper så sent som i fjor. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Den slår vi altså ikke. For Branns del er klubbrekorden etter 15 bortekamper 18 i 1.divisjonssesongen 2015. Vi setter altså ny klubbrekord selv om vi slipper inn syv mål i Fredrikstad.

* Målforskjell:

- Vi har 71 plussmål. Det er ny klubbrekord for de 27 første kampene. Branns tidligere klubbrekord etter 27 kamper var +41 i 1961/62. Etter 27 kamper i 1. divisjon har ingen lag tidligere hatt mer enn Aalesunds 41 plussmål i 2002. Rekorden for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år, siden vi kan tape de siste tre med totalt 19 mål og likevel sette ny rekord. Branns klubbrekord for 30 kamper er på +50 i 1961/62. Den slår vi selv om vi skulle tape de siste tre med totalt tyve mål.

- Borte: Vi har 33 plussmål borte. Brann har aldri tidligere hatt bedre målforskjell etter 14 bortekamper enn +14 i gullsesongen 1961/62. I 1. divisjon som helhet har ingen tidligere hatt bedre målforskjell etter 14 bortekamper enn Ham-Kams 17 plussmål i fjor. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. Den slår vi selv om vi skulle tape med 14 mål i Fredrikstad. For Branns del er klubbrekorden for 15 bortekamper +17 i gullsesongen 1961/62. Den slår vi selv med 15-måls tap i Fredrikstad.

Brann i OBOS 2022 vs OBOS 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 27 kamper

85-14

+71

72

Brann 2015

Etter 27 kamper

42-29

+13

52

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 14 bortekamper

43-10

+33

39

Brann 2015

Etter 14 bortekamper

15-16

−1

22

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22

--

Brann innbyrdes mot Mjøndalen i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

16

8

4

4

29

12

Mjøndalen

16

2

7

7

18

28

Totalt

32

10

11

11

47

40


* På bortebane har vi elleve strake seriekamper uten seier mot Mjøndalen (0-5-6). I obligatoriske kamper har vi tretten strake bortekamper mot Mjøndalen uten seier (0-5-8). Forrige seier der kom 22. mai 1975 da vi vant 1-0.

* Vi har scoret i de fire siste seriekampene mot Mjøndalen. Sist vi ikke scoret mot dem var 17. oktober 2020 da vi tapte 0-2 borte.

* På bortebane har vi ni strake seriekamper mot Mjøndalen med baklengs. I obligatoriske kamper har vi elleve strake med baklengs i Mjøndalen. Sist vi holdt nullen der var 19. mai 1977 da vi spilte 0-0.

-

Hendelsene:

04:50 - Brann: Niklas Castro slår langt frem til Frederik Børsting som får ballen foran Joackim Olsen Solberg tretten meter fra mål, forsøker å runde Mjøndalen-keeper Thomas Kinn, men ute på siden av femmeteren får sistnevnte blokkert Børstings avslutningsforsøk i samme øyeblikk. Solberg får klarert.

06:45 - 1-0, SCORING MJØNDALEN; MEINHARD OLSEN: Fire meter inne på egen banehalvdel sklir Fredrik Pallesen Knudsen og mister ballen til Benjamin Stokke som gir ballen til Love Reuterswärd. Svensken stormer oppover deres venstreside og inn i feltet. Ruben Kristiansen klarer ikke å hindre ham i å legge inn på tvers til en fullstendig umarkert Olsen som setter ballen enkelt inn fra ti meter uten at David Wolfe får gjort noe med det.

21:05 - Brann: Børsting bommer når han skal forsøke å skyte på direkten fra elleve meters skrått hold på et Wolfe-innlegg fra venstre.

24:15 - Brann: Niklas Jensen Wassberg sender ballen ut fra nesten dødlinjen til Sivert Heltne Nilsen som skyter svakt fra 14 meter. Det blokkeres. Etter hvert slås det inn mot bakerste, men Svenn Crone får ikke kontroll på ballen ved dødlinjen og må løpe tilbake for å hente den utenfor der sekstenmeteren møter dødlinjen.

28:16 - MIF: Mathias Dyngeland redder et småfarlig innlegg fra Solberg.

33:47 - Brann: Castro med et innlegg fra venstre, men helt inn i fanget til Kinn.

35:22 - MIF: Solberg slår over til motsatt hvor Martin Rønning Ovenstad fyrer til på direkten fra atten meters noe skrått hold. Dyngeland slår ballen vekk til corner.

36:01 - MIF: Olsen sleiver ballen fra tredve meter, høyt opp i luften og ufarlig utenfor.

36:17 - Brann: Castro skyter lavt fra 25 meter. Kinn må slå ballen vekk til corner.

39:08 - Brann: Wassberg slår inn i femmeteren hvor det blir fullt kaos. Aune Heggebø får en fot på ballen fra to meter, men keeper blokkerer. Solberg sender ballen like utenfor eget mål til corner.

41:04 - Brann: Ovenstad sleiver når han elleve meter fra eget mål skal klarere en corner fra Mathias Rasmussen. Ballen triller like utenfor Mjøndalens mål.

42:53 - Brann: Heggebø kommer til heading fra åtte meter på et innlegg fra venstre ved Wolfe. Ballen blir ikke vanskelig for Kinn.

45:00 + 1:13 - Brann: Crone slår høyt inn mot bakerste, men keeper plukker det ned.

45:00 + 3:24: Pause. Mjøndalen leder 1-0 til tross for 4-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:26 - Brann: Crone legger ut fra dødlinjen til Sivert som skyter fra 21 meter. Det går en meter over.

46:25 - Brann: Wassberg legger flatt inn på tvers fra venstresiden og Heggebø avslutter fra tolv meter. Kinn redder med en beinparade.

51:29 - 1-1, SCORING BRANN; SVENN CRONE: Wolfe må plukke opp en ball helt nede i hjørnet. Han jobber seg inn i sekstenmeteren og gir til Sivert som er rett utenfor den. Han sender videre på tvers til Rasmussen som forsøker å slå igjennom til Wolfe som er på ti meter, men ballen stanses av Daniel Arrocha og havner ute hos Crone som skyter fra 21-22 meter. Ballen går via venstre stolpe en halvmeter fra krysset - og i mål!

53:09 - Brann: Hjemmelaget klarerer et Wolfe-innlegg fra venstre og ballen havner hos Sivert som skyter fra 22 meter. Ballen treffer utsiden av krysstangen!

54:04 - Brann: Castro rekker ballen foran Syver Skaar Eriksen, men Arrocha klarerer før Castro får skutt.

56:35 - MIF: Reuterswärd skyter fra utenfor sekstenmeteren, nesten borte ved hjørnet av den - og Dyngeland må i full strekk for å slå vekk skuddet.

60:39 - Brann: Rasmussen skyter fra 26-27 meter. Det går et par meter over.

64:01 - Brann: Wolfe skyter fra åtte-ni meters noe spiss vinkel. Det går via Ole Amund Sveen og til corner.

65:35 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Niklas Jensen Wassberg.

65:42 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Aune Heggebø.

66:02 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

67:20 -> bytte Brann: Andreas Skovgaard inn for Fredrik Pallesen Knudsen.

71:11 -> bytte MIF: Kristian Lien inn for Benjamin Stokke.

71:43 - Brann: Finne kommer seg til avslutning fra fem meters nesten død vinkel, men det blokkeres i avslutningsøyeblikket.

72:34 - Brann: Rasmussen slår motsatt til Blomberg som får ballen helt alene og kan upresset avslutte fra ti meters noe skrått hold. I stolpen!

73:20 - Brann: Castro slår mot Blomberg på bakerste, men hjemmelaget får akkurat headet vekk.

74:23 - 2-1, SCORING MJØNDALEN; KRISTIAN LIEN: Skovgaard taper mot Olsen like utenfor Branns sekstenmeter. Sistnevnte gir kort til Lien som får fritt spillerom til å avslutte fra tretten meter og inn i målet bak Dyngeland.

77:21 - Brann: Kinn bokser vekk et frispark som Rasmussen slår inn fra venstre.

78:04 -> bytte MIF: Albin Sporrong inn for Martin Rønning Ovenstad.

80:38 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Niklas Castro.

87:30 -> bytte MIF: Brinder Singh inn for Meinhard Olsen.

87:30 -> bytte MIF: Sivert Østby inn for Love Reuterswärd.

88:02 - Brann: Finne blir sendt igjennom av Blomberg, men han er presset og avslutningen fra tolv meter blir svak. Keeper kan nesten ligge og vente på at ballen triller inn til ham.

90:00 + 0:08 - Brann: Moberg forsøker en avslutning fra 17 meter, men det blir blokkert med en gang.

90:00 + 2:09 - Brann: Finne får ballen feilvendt ytterst i sekstenmeteren, får snudd seg rundt, men avslutningen fra femten meter blokkeres med en gang. Etter hvert kommer Sivert til innlegg fra høyre, ballen går såvidt over Moberg på femmeteren og lander hos Wolfe på motsatt. Bergenseren skyter fra tre meter utenfor femmeterhjørnet, men det blokkeres igjen.

90:00 + 4:03 - MIF: Hjemmelaget kontrer mot et veldig høytstående Brann-lag, Brinder Singh får ballen ti meter inne på egen halvdel og stormer over halve banen mot Dyngeland, men sistnevnte kommer ut på sekstenmeteren og redder Singhs avslutning fra tyve meter.

90:00 + 6:43 - Brann: Det heades ut til Finne som skyter fra 17 meter, men det blokkeres nok en gang.

90:00 + 7:05 - Brann: Sivert gir på tvers til Myhre som skyter fra fjorten meter. Det går to meter over.

90:00 + 7:53 - 3-1, SCORING MJØNDALEN; ERIK STAVÅS SKISTAD: Skistad mottar ballen syv meter inne på Branns halvdel, stormer fremover, ingen Brann-spillere ser ut til å være særlig interesserte i så stoppe ham, og så avslutter han fra noen centimetere utenfor feltet og nesten oppe i venstre kryss.

90:00 + 9:00: Kampen er over. Mjøndalen vinner 3-1 etter 11-2 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

.

Kampfakta:

Mjøndalen – Brann 3-1 (1-0)

1. divisjon fotball menn. Consto Arena. 1653 tilskuere. Dommer: Harald Vollstad Sletner, Rustad.

Mål: 1-0 Meinhard Olsen (06:45), 1-1 Svenn Crone (51:29), 2-1 Kristian Lien (74:23), 3-1 Erik Stavås Skistad (90:00 + 7:53).

Mjøndalen (4-3-3): Thomas Kinn – Syver Skaar Eriksen, Leotrim Bekteshi, Sondre Skogen, Joackim Olsen Solberg – Martin Rønning Ovenstad (Albin Sporrong fra 79.), Ole Amund Sveen, Erik Stavås Skistad – Meinhard Olsen (Brinder Singh fra 88.), Benjamin Stokke (Kristian Lien fra 72.), Love Reuterswärd (Sivert Øverby fra 88.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (Andreas Skovgaard fra 68.), Ruben Kristiansen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Felix Horn Myhre fra 66.) – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 67.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 66.), Niklas Castro (Vegard Leikvoll Moberg fra 81.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 15-6 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 8-6 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 11-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-1. 2. omg.: 7-1,

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer innbytte:

--

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj

Mjø


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*

24*


636

24

2

4

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*

66


1806

27

24

4

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62

80


1981

27

24

8
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2360

27

27

2

1Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2430

27

27


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*

25*


1006

26

11

15

1Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62

65


1772

27

20

12

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*41

7


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75

67


1366

23

16

3

2Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2430

27

27


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


10*


249

13

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45

25*


1279

25

13

5
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90


2334

27

27

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90

90


2098

26

26

15

3

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*

28*


45*763

17

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

4245*

8*

15*

23*


1562

21

17

1

1Torsvik
2*

6*

19*27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


45*

19*

75

65


672

15

8

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90

90


1895

23

21


2Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

NRK

brann.no