Klokken 2115 fredag kveld fikk politiet melding fra brannvesenet om at det brant i en trafokisk, men ved ankomst så nødetatene at dette ikke stemte.

– Vi rykket ut sammen med brannvesenet, og det viste seg at det sannsynligvis var en fugl som hadde satt seg på trafokiosken, begynt å brenne og falt ned, forteller operasjonsleder Marit Espevoll i Vest politidistrikt, som ut fra opplysningene fra patruljen på stedet antar at fuglen avgikk med døden.

Dette bekrefter vaktkommandør Arne Korneliussen ved 110-sentralen i Hordaland.

– Den var ikke i stand til å gjøre rede for seg, for å si det sånn, sier Korneliussen, som kan fortelle at strømmen gikk etter fuglens ulykksalige møte med strømnettet.

– Den gikk visst i et ganske stort område, forsto jeg, sier vaktkommandøren.

Rundt 1000 mistet strøm

Ifølge pressekontakt Øystein Økland var strømmen borte for et tusentalls kunder i området Hagavik-Drange-Lysefjorden.

– Hvis du ser for deg en transformator i en mast, så kan det skje at fugler forårsaker feil strømbrudd, sier Økland.

– Montøren vår på stedet sa han hadde sett tilsvarende tidligere, sier Økland og forklarer hvordan det at fuglen setter seg på ledningen medfører en jordfeil som i sin tur fører til strømbrudd.

– Så lenge fuglen fortsatt sitter på masten før den faller ned, vil vi ikke få koblet inn strømmen igjen. Da vi fant den nedfalne fuglen, gjorde vi en ny tilkobling, og da kom strømmen tilbake, sier pressekontakten, som kan bekrefte at slike tilfeller går hardt utover fuglen.

– Den blir grillet. Det er en brutal strømgjennomgang.