Ble fjernet for en uke siden - her henger de opp igjen utstillingen

Kunstner Gitte Sætre holdt en liten tale mens Kunstkollektivet Saken hang opp igjen utstillingen som ble fjernet sist fredag.

Kunstner Gitte Sætre holdt en liten tale mens Kunstkollektivet Saken hang opp igjen utstillingen som ble fjernet sist fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det vakte sterke reaksjoner da Assange-utstillingen i medielandsbyen ble fjernet sist fredag. Den påfølgende fredagen kunne kunstnerne bak prosjektet henge det opp igjen.

DEL

– La oss tenke over moralen i den sterkeste rett i verdenspolitikken. Hvem er den kriminelle? Den som utfører kriminelle handlinger, eller den som gir beskjed om at kriminelle handlinger utføres? spurte kunstner Gitte Sætre.

Hun holdt en tale mens Kunstkollektivet Saken hang opp utstillingen. Foran ansiktet holdt hun et bilde av Assange for å vise sin solidaritet.

Les også: Entra har snudd - setter tilbake omstridt utstilling 

Det har blåst rundt utstillingen «We are the millions» som ble fjernet fra Medielandsbyen sist fredag.

Utstillingen er en støtte til Wikieleaks-grunnlegger Julian Assange og skal ha vakt reaksjoner fra ansatte i bygget.

Her henger de opp igjen utstillingen som ble fjernet sist fredag.

Her henger de opp igjen utstillingen som ble fjernet sist fredag. Foto:

Ønsker at de står frem

– Det har jo vært mange som har reagert på at dette minner om en sesnur. Spesielt etter at AFK tegnet et nytt veggmaleri på Listhaug-hjørnet, sier kunstner Julia Yin fra kunstnerkollektivet Saken.

Selv om de nå har fått tillatelse til å henge opp utstillingen, er det en viss misnøye med at utstillingen i det hele tatt ble fjernet.

– Vi føler fortsatt at det er en form for sensur ute og går. Jeg undrer meg over at vi ikke har fått svar på hvem som reagerte eller hvor mange som reagerte. Sånn sett føler jeg dette er en form for selvsensur.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken