Nettavisen: Linnea Løtvedt (22) er relativt ny i influenserbransjen, men har på rekordtid bygget en enorm følgerskare.

Dermed ble hun raskt også en aktuell profil for TV 2-programmet «Bloggerne», og da 22-åringen fikk tilbud om å være med i den nye sesongen var hun aldri i tvil om å si ja.

Og seerne ser også ut til å være fornøyde med at Løtvedt snart blir å se på skjermen. Overfor Nettavisen forteller hun nemlig at hun utelukkende har fått positive tilbakemeldinger siden det ble kjent at hun var en av de nye «Bloggerne»-profilene – noe hun på ingen måte tok for gitt.

– Jeg var veldig spent. Influenserlivet er ikke alltid lett, det er mye hat. Så jeg er veldig glad for de positive reaksjonene, sier hun til Nettavisen under et pressetreff for programmet.

Les også

Influensere med Jesus i ryggen

– Vanskelig å snakke om

Hat har Løtvedt selv fått oppleve mye av siden hun ble et kjent ansikt. Hun slo i utgangspunktet gjennom på TikTok, en app hun beskriver som «en fæl app» hva gjelder kritikk.

– Det er stort sett bare hatere som kommenterer, sier hun.

Og ettersom hun selv har fått mye hat, er det viktig for henne å snakke om at det ikke er greit å snakke stygt om og til andre på internett. Det gjør hun i den kommende sesongen av «Bloggerne», selv om hun er klar over at det kan medføre flere reaksjoner og enda flere stygge kommentarer.

– Det er vanskelig å snakke om hvordan hat oppleves, for det kommer ofte mer av det, sier hun og fortsetter:

– Men jeg synes det er viktig å snakke om, for av en eller annen grunn så er det på en måte akseptert å skrive hat til influensere. Det synes jeg ikke er greit – og da vil jeg si fra.

Ønsker endring

Personlig har Løtvedt til tider fått så grove trusler at hun har sett seg nødt til å anmelde.

– Det har jeg gjort flere ganger. Når det kommer drapstrusler eller folk sier at de skal møte opp hjemme hos meg, da blir det veldig ubehagelig. Og det må jeg ta på alvor, sier Løtvedt.

– Ikke tull med livet mitt, liksom. Jeg kan ikke vite om det er tull eller ikke, så jeg må anmelde.

Hun tror influensere er spesielt utsatt ettersom de har «valgt» å være offentlige, men understreker at dette ikke er en grunn til at man skal måtte tåle å få hat fra følgerne sine.

– Det virker som mange tenker at når man er en offentlig person så må man tåle det. Men selv om jeg lever drømmen min ved å kunne leve av det jeg driver med, så valgte jeg ikke å bli offentlig. Jeg startet med det som en hobby, så ble det alvor. Og jeg synes ikke det er riktig å ha den tankegangen om at når man er offentlig så ber man om det, fastslår hun.

Ved å snakke høyt om problematikken rundt manglende nettvett, håper 22-åringen på bedring en gang i fremtiden.

– I sosiale medier skal du ha nettvett, det er så lett, sier hun.