Det var stor stemning på Flesland da OL-vinner Blummenfelt og landslagskollega Gustav Iden ankom Bergen torsdag ettermiddag.

Et titalls pressefolk, familie, idrettsvenner og tilfeldige flypassasjerer sto som sild i tønne i ankomsthallen. Applausen brøt ut for fullt da Blummenfelt og Iden kom ned rulletrappen med et TV-team på slep.

– Det er veldig kjekt å se så mange her. Det er rørende. Jeg hadde ikke tenkt over dette, men det er veldig kjekt at det skjer, sa Blummenfelt til BA da ting begynte å roe seg ned.

Da hadde han hilst på familien, blitt gratulert av Trond Nymark og blitt intervjuet i 10–15 minutter av en rekke medier. Flere ganger i intervjuet med BA ble han avbrutt med spørsmål om autograf og selfier.

– Det er veldig kjekt å se at så mange stiller opp og bryr seg. Det er rørende, gjentar Blummenfelt

Les også

En av de mest fascinerende personene jeg har møtt

To nye VM-gull?

Men 27-åringen er ikke olympisk mester uten grunn. På spørsmål om hvordan han skal feire, er han rask til å snakke om de kommende treningsøktene.

For Blummenfelt har ingen tid til å hvile. Den nybakte olympiske mesteren skal nemlig prøve å vinne to VM-gull i løpet av den kommende perioden:

  • 15. august skal han delta på en Ironman-konkurranse i Frankfurt. Der er målet å sikre seg plass til VM i Ironman på Hawaii.
  • 20–22. august er finalen i VM-serien. Blummenfelt ligger for øyeblikket på 2.-plass i sammendraget, og bør ha en realistisk sjanse på VM-gull der.
  • 9. oktober er VM i Ironman i Hawaii. Også der håper Blummenfelt å vinne VM-gull.

– Det er vanskelig

– Kan du vinne OL-gull, VM-gull i Ironman og gull i VM-serien i samme sesong?

– Jeg vet ikke. Det er vanskelig.

– Men det er det du prøver på?

– Ja… Jeg prøver å ta trippelen. Men jeg har allerede OL-gullet, så det er ingenting å tape. Hadde jeg fått 2.-plass i OL, da hadde det kanskje vært enda viktigere med en verdensmestertittel, svarer Blummenfelt, som innser at Ironman-løpet i Frankfurt kan ødelegge for VM-finalen påfølgende helg.

– Men jeg har lyst på VM-gull i Ironman, og å ta både kort- og langdistanse samme år.

Som om ikke det var nok: En gang neste vår skal han prøve å bli første menneske til å fullføre en Ironman under syv timer.

– Du har store ting foran deg også?

– Ja, ja, ja. Forhåpentligvis er dette bare starten, gliser Blummenfelt.

Vil kjøre i Bergen

Neste høst kan de kanskje også kjøre løp i Bergen for første gang. Det lokale triatlonmiljøet har i lengre tid jobbet for å få verdenscupsirkuset til Bergen, og tidligere på torsdag kom nyheten om at en TV-avtale med TV 2 er i boks.

– Det skulle bare mangle, med tre av verdens beste i Bergen, pluss flere bak oss. Det er litt vanskelig å få til økonomien i et slikt arrangement, men med et OL-gull håper jeg det er mer vilje til å åpne lommeboken slik at alt kommer på plass, sier Gustav Iden.