Som BA kunne avsløre mandag kveld, forlater Vilde Bøe Risa (28) Manchester United til fordel for Atletico Madrid.

– Nå har jeg akkurat hatt min første trening her nede. Det ser veldig bra ut, sier hun til BA på telefon fra den spanske hovedstaden.

Hun drar fra en svær klubb, men kommer til en annen gigant. Atletico vant La Liga på herresiden i 2021, og for damer i 2019. De siste årene har Barcelona vært Spanias og verdens beste klubb innen damefotballen, men bak dem er hovedstadsklubbene Atletico og Real Madrid blant de fremste.

– Målet er definitivt Champions League, altså topp tre, forklarer hun.

Har sett mot Spania lenge

Risa sier til BA at hun lenge har kikket mot spansk fotball, og ment at det var noe som kunne passet henne.

– I England er det mye fysikk, mens i spansk liga holdes ballen nede, man bygger opp angrepene langs bakken. Det passer meg, sier hun, og avslører at Atletico har vist interesse før.

– Ja, det er ikke første gang vi er i kontakt, sier hun.

– Var de frempå da du gikk til United for to år siden?

– Nei, ikke da, men de har vist interesse seinere, forklarer hun.

Forlater favorittklubben

I Manchester er det mange som uttrykker sorg over å miste bergensjenten, som var en favoritt blant United-fansen. De deler sin frustrasjon på X/Twitter.

Risa opplever en viss sorg selv også, for nå reiser hun fra klubben hun har fulgt siden hun var barn.

– Ja, United har vært favorittlaget mitt siden jeg var liten, det var selve drømmen da jeg signerte for dem. Så det satt langt inne å dra. Men det er kjekt å se at fansen har lagt merke til meg, at jeg har satt et avtrykk, sier hun.

28-åringen ble hentet til Manchester av daværende United-trener Casey Stoney våren 2021. Men allerede samme sommer ble Stoney, som selv spilte for Arsenal og Liverpool som aktiv, byttet ut med Marc Skinner.

– Da ble det lagt om til en ny stil, der mine kvaliteter ikke ble verdsatt på samme måte, sier hun ærlig.

Skinner får nå det glatte lag i sosiale medier av United-damenes tilhengere. For Risa var en fans-favoritt i klubben, og mange mener treneren brukte henne altfor lite.

Del av en byttehandel

Risas overgang til Atletico Madrid er en del av en byttehandel, der Irene Guerrero går motsatt vei. Bergensjenten har bare signert for ett år i den spanske hovedstaden, frem til neste sommer.

– Jeg føler meg beæret av å komme hit og gleder meg til å komme i gang. Jeg føler meg ønsket, sier hun i et intervju som Atletico blant annet har publisert via X/Twitter.

– Jeg mener som sagt jeg er best når man holder ballen nede. Nå tar jeg også med meg den fysiske biten fra engelsk fotball, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier hun til BA.

Klubbene er i streik

Atletico ble nummer fire i den spanske toppdivisjonen sist sesong. Den nye sesongen skulle ha vært i gang, men de to første serierundene ble avlyst som følge av streik. Spillerne mener seg urettferdig behandlet i lønnsforhandlinger.

Ligaledelsen står fast ved tilbudet om en årlig minstelønn på 20.000 euro. Det tilsvarer snaut 230.000 kroner. Spillerne ba om minst 23.000 euro.

– Slik jeg har forstått det, går konflikten på minstelønn i de mindre klubbene. Men for meg er det ingen bakdel at jeg får noen treninger med laget før det braker løs, påpeker Risa, som sier at klubben allerede har leilighet klar til henne.

– Ja, og bil. De har ting på stell. Nå gjenstår det bare å lære seg spansk, helst litt fort!