Gå til sidens hovedinnhold

Kygo har kjøpt arkitektonisk perle

Artikkelen er over 4 år gammel

Musikeren har sikret seg hus til kupp-pris. Tidligere var det eid av Frederik Wilhelm Mohn.

Boligen som byens mest berømte mann har sikret seg, er tegnet av arkitekt Konow Lund og ble oppført i 1958.

Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahl som han heter, kjøpte huset av for 10,7 millioner kroner. Boligen ble registrert på ham i den offentlige grunnboken, nå i vår.

Artisten kjøpte huset av et par leger, som selv kjøpte huset av Frederik Wilhelm Mohn, sønnen til Trond Mohn, for 11,1 millioner kroner i 2015.

Dermed har Kygo fått huset til lavere pris enn de selv ga. Om kjøpesummen er på 10,7 millioner kroner, er ikke pantet på eiendommen på mer enn 6,7 millioner kroner.

Det kan være verdt å nevne at prisantydningen på eiendommen var 10,9 millioner kroner, og taksten på 12 milloner kroner.

En celeber eiendom

Kygo er den tredje berømte skikkelsen som får en relasjon til dette huset. Det ble tegnet av Frederik Konow Lund, som regnes som en av de fremste arkitektene Norge har frembrakt.

Fra 2007-2015 var det bebodd av Frederik Wilhelm Mohn, en av landets mest kjente forretningsmenn.

– Boligen passer perfekt for den aktive barnefamilien som ønsker å bo helt usjenert i en grønn oase med mye boltreplass, reklamerte meglerne da huset lå for salg.

Stor tomt

Det dreier seg om en eiendom på like over to mål. I tillegg til villaen, med blant annet et lekkert italiensk kjøkken, trimrom og vinkjeller, får Kygo seg et naust ved Nordåsvannet og en dobbel garasje.

Naustet har en egen terrasse på 20 kvadratmeter, med fri utsikt mot vannet.

Huset er på cirka 300 kvadratmeter, og inneholder blant annet flere bad og fire soverom. I underetasjen er det en egen «au pair»-leilighet.

Hagen er nydelig beplantet og svært godt holdt.

– Kvalitetsmessig holder boligen en meget høy standard, og har hatt jevnlig oppgradering og modernisering gjennom årenes løp. Husets historikk er veldokumentert, skrøt meglerne i prospektet.

Kygo, som ble Årets Spellemann i fjor, skal opptre rundt om i Europa i sommer, med en relativt travel kalender for juli.

Flott område

Men mellom slagene kan han altså slappe av i temmelig herskapelige omgivelser på Kråkenes, som er en del av Bønes.

Skulle Kygo ønske å søke inspirasjon i naturen og omgivelsene, ligger Langeskogen, Løvstakken og Gamlehaugen like ved.

Hans familie bor på Marmorneset, som ligger i utsikten til huset 25-åringen har skaffet seg – på andre siden av Nordåsvannet.

En kilde i strøket gleder seg over å få Kygo som nabo.

– Alle ser frem til litt musisering her ute på Bønes, sier han.

BA har ikke lykkes med å få kontakt med Kyrre Gørvell-Dahl sin talsmann, Jan Bjordal, for å få en kommentar.

Kommentarer til denne saken