– Ble raskt en «snakkis»

De nye studentboligene på Grønneviksøren (21.07.2011).

De nye studentboligene på Grønneviksøren (21.07.2011). Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

– Studentsamskipnaden i Bergen kunne ha unngått fadesen med studenthyblene på Grønneviksøren dersom anbudskonkurransen hadde vært basert på ordinære krav til kompetanse og finansiell soliditet, uttaler direktør Hans Martin Moxnes i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA), Vestenfjelske avdeling, i en pressemelding.

– Da kontrakten ble tildelt registrerte vi med undring at Faktor Industrier, som var en modulbygger med lav omsetning, vant en totalentreprise på flere hundre millioner kroner. Entreprenørforeningen og dens medlemsbedrifter jobber hardt for seriøse forhold i byggebransjen.

– Det gjør det ikke enkelt for oss når byggherren, i dette tilfellet Studentsamskipnaden i Bergen, ikke tar hensyn til leverandørenes størrelse, historikk, erfaring, referanser og finansielle soliditet. Faktor Industrier er et nesten helt ubeskrevet blad i entreprenørsammenheng!

Moxnes skriver at entreprisen til Faktor Industrier raskt ble en «snakkis» i entreprenørmiljøet, ikke minst fordi byggherren er en offentlig institusjon.

– Noen enkle søk på nettet og i tilgjengelige registre viste for lang tid tilbake at Faktor-systemet var en “boble” som kom til å sprekke. Det forbauser oss når ledelsen i SiB uttaler at man kjente til de økonomiske problemene i Faktor Eiendom og at man hadde lest de foruroligende børsmeldingene fra selskapet uten synlig reaksjon. Hvorfor valgte man da å inngå og fortsette dette samarbeidet, spør Moxnes.

– Det er åpenbart at man i denne saken har lagt for liten vekt på seriøsitet og finansiell soliditet.

Artikkeltags