Det skriver Dagens Næringsliv.

På nåværende tidspunkt er det Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahl som har rekorden på Bergens dyreste bolig, ettersom han i august kjøpte et herskapshus på Hopsneset til 41 millioner kroner.

Det er foreløpig hemmelig hvor kostbar Riebers eiendom på Hordnes er. Daglig leder i Proaktiv eiendomsmegling, Kenneth Aadland, tror ifølge avisen at prisen vil overstige rekorden:

– Hvis du begynner å regne på hvor mye det ville ha kostet å opparbeide alt dette på nytt, og den potensielle verdien av eiendommene dersom de utvikles, så får man jo en fantasisum, sier han.

Til sammenligning kom Kygos herskapshus med en tomt på 15 mål, hele 45 mål mindre enn Riebers eiendom.

Storslått hage

Til DN beskriver Kenneth Aadland eiendommen som stor, påkostet og innholdsrik. Eiendommen har en storslått hovedbygning og imponerende hage. 20 skulpturer utsmykker hagen, så vel som et innendørs basseng, badstue, gartneri, vinkjeller og en båthavn med egen båtheis.

Selv mener Rieber at det er den praktfulle hagen som gjør Hordnesvegen 278 ekstraordinær.

– Det er hagen som gjør dette stedet så spesielt. Vi har rundt 4500 ulike planter her fra alle verdenshjørner, sier Bjarne Rieber til DN, og legger til at han ofte svømmer i det oppvarmede saltvannsbassenget.

Flytter fra Bergensregnet

Været i Bergen samt omfattende vedlikeholdsarbeid av eiendommen, peker Rieber på som hovedårsaker til at han ønsker å selge.

82-åringen vil nå veksle mellom å bo i sin leilighet på Kalfaret og sin bolig i Belgrave Square i London. På sistnevnte adresse har hans kone hatt residens i lengre tid.