Boliger på børs

Selvaag Bolig er en av Norges største boligutviklere. Nå vil selskapet på børs.

Selvaag Bolig er en av Norges største boligutviklere. Nå vil selskapet på børs. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Boligselskapet Selvaag Bolig ASA søker om notering ved Oslo Børs.

DEL

Selvaag Bolig er en av Norges største boligutviklere, og i første kvartal 2012 solgte selskapet 244 boliger.

Ved utgangen av 2011 hadde selskapet 1.014 boliger under bygging, og nær 9 000 boliger under utvikling.

Selskapet har i dag om lag 100 aksjonærer. Den største er Selvaag Gruppen, som eier i overkant av 60 prosent av aksjene.

– Det norske boligmarkedet er godt, og vi har en solid markedsposisjon, administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

– Vi har gode tomter og en rekke spennende boligprosjekter i og omkring Stor-Oslo, Stavanger og Bergen. Dette er områder med kraftig befolkningsvekst og stor etterspørsel etter nye boliger. Vi vil hente inn kapital for å styrke vår markedsposisjon i disse områdene ytterligere.

I forbindelse med børsnoteringen planlegger selskapet å hente inn 500 - 800 millioner kroner gjennom utstedelse av nye aksjer.

– Børsnoteringen vil gi dagens aksjonærer likviditet, og flere investorer mulighet til å være med på veksten vi nå opplever. Noteringen vil også gi oss tilgang til kapital for videre vekst. Målet er at Selvaag Bolig skal børsnoteres innen 6. juli, men dette er betinget av tilfredsstillende markedsforhold, sier Schumann.

Selvaag Bolig har engasjert ABG Sundal Collier, DNB Markets og Pareto Securities som rådgivere i forbindelse med den planlagte børsnoteringen. (ANB)

Artikkeltags