Boligprisene går opp i Bergen

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Boligprisene i Bergen går opp også i februar.

DEL

Boligprisene fortsetter å stige i Bergen.

– De positive tendensene vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt i februar, men veksten ble sterkere enn vi ventet. Dette vitner om et stabilt boligmarked, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Etter flere måneder med nedgang, går boligprisene i Bergen opp i både i januar og februar i 2014.

Salget av bruktboliger har gått noe ned sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. I februar 2014 ble det solgt 5.818 boliger, mot 6.096 i februar 2013. Ved utgangen av februar var det 12.772 aktive boligannonser på Finn.no.

– Det har vært en marginal nedgang i antall salg sammenlignet med samme måned i fjor, likevel er salgsvolumet hittil i år på et høyt nivå. Størst interesse er det for eneboliger og delte boliger, vi har aldri tidligere registrert så mange salg for disse boligtypene i årets to første måneder, sier Dreyer.

OPP 1,1 PROSENT

Bergen kan skilte med en oppgang på 1,1 prosent i februar sammenliknet med januar. Det viser fersk boligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening.

– Prisøkningen er egentlig litt som forventet. Vi fikk en bra start på året, kanskje litt bedre enn flere hadde sett for seg. Når vi har sett den starten og det lave volumet av boliger som har ligget ute for salg i Bergen i februar, så tilsvarer det et lite løft i prisene igjen, sier daglig leder Dag Jonny Johannessen i DNB Eiendom Bergen til BA.

– Vi er samtidig veldig glade for at prisutviklinger er som den er og ikke kraftigere. Det er en langt mer sunn utvikling enn tidligere.

STIGER PÅ LANDSBASIS

Også på landsbasis gikk boligprisene opp med 0,9 prosent.

Snittpris per kvadratmeter i Bergen lå i februar på 34.931, mot 36.119 kroner i januar. I Norge ligger kvadratmeterprisen på 30.897 i februar.

Prisoppgangen i februar sammenlignet med januar var følgende fordelt på bydelene i Bergen. Tallene er ikke sesongkorrigert:

  • Arna og Åsane: Opp 1 prosent.
  • Bergenhus og Årstad: Opp 1,3 prosent.
  • Fana og Ytrebygda: Opp 0,5 prosent.
  • Fyllingsdalen og Laksevåg: Opp 1,1 prosent.
  • Bergen totalt: Opp 1,1 prosent.

Fra januar i 2013 til januar i år økte prisene i Bergen med 0,7 prosent, mens prisene på landsbasis ligger halvannen prosent lavere.

Omsetningstiden i Bergen lå på 26 dager.

OPP PÅ LANDSBASIS

Boligprisene i februar var 0,9 prosent høyere enn i januar. Prisene er fortsatt 1,1 prosent lavere sammenlignet med februar måned i fjor, men eiendomsmeglerne er fornøyd med utviklingen.

– De positive tendensene vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt, men veksten ble sterkere enn vi ventet, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent, viser tallene fra Eff.

Det ble solgt 5.818 boliger i februar, mot 6.096 i samme måned i fjor. Størst interesse er det for eneboliger og delte boliger.

Tromsø har hatt den største veksten med 1,6 prosent, mens Oslo og Bergen steg med 1,1 prosent. ,

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken