Brannstasjon blir studenthus

Byråd for finans, Line Fusdahl (t.v.), byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, studentparlamentsleder Kine Johansen og adm. dir. Hans Petter Kvaal i Studensamskipnaden er svært tilfredse med at 170 boligløse studenter i den gamle brannstasjonen i Parkgata i Tromsø.

Byråd for finans, Line Fusdahl (t.v.), byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, studentparlamentsleder Kine Johansen og adm. dir. Hans Petter Kvaal i Studensamskipnaden er svært tilfredse med at 170 boligløse studenter i den gamle brannstasjonen i Parkgata i Tromsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

170 studenter flytter i dag inn i brannstasjonen i Tromsø i mangel av andre alternativer. De må dele på fem dusjer, ti toaletter og to komfyrer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

[Nordlys] Tirsdag startet 2.700 unge studenter sin nye studietilværelse i Tromsø. 1.840 står fremdeles på venteliste til bolig.

– Dette er rett og slett ei krise, sier administrerende direktør, Hans Petter Kvaal, i studentsamskipnaden i Tromsø, til Nordlys.

De fleste har ordnet seg midlertidig tak over hodet hos venner eller bekjente, men over 200 studenter har per i dag ingen alternativer.

Det er mer enn dobbelt så mange studenter som mangler bolig i Tromsø sammenlignet med i fjor, og fjoråret var også rekord. Likevel er det en glad Kvaal Nordlys møter dagen før semesteroppstarten.

Kommunen har nærmest på sparket tatt utfordringen i å gi de husløse studentene tak over hodet. Løsningen er den gamle brannstasjonen i Parkgata.

– Oppe i all elendigheten er dette en solkskinnshistorie. Vi er meget begeistret for at kommunen har fått dette til så raskt, sier Kvaal.

Onsdag flytter derfor 170 studenter inn i den gamle brannstasjonen, og kommunen gir dem frist til ut september til å finne seg bolig.

– Vi er en vertsskapskommune og forplikter å hjelpe til, sier byråd for finans, Line Fusdahl.

– Men regjeringen må ta på seg mye skyld for at de ikke har bygget nok studentboliger de siste årene, skyter byråd for utdanning og høyrepolitiker, Anna Amdal Fyhn, inn.

Uansett er alle parter fornøyde når Nordlys blir invitert på omvisning i lokalene som de selv spøkefullt omtaler som Tromsøs nye «studenthus».

I de mange rommene skal det legges ut madrasser på gulvet. To til ti per rom, avhengig av størrelsen på rommet. De får fritt benytte seg av gymsalen i bygget, og får en flott balkong med utsikt rett mot rådhuset.

– Herfra skal vi holde dem under oppsikt, spøker Amdal Fyhn. (ANB)

Her kan du lese mer om det nye «studenthuset» i Tromsø

Artikkeltags