Den romantiske hagen

I tiden: Blomstereng med enkle tremøbler.

I tiden: Blomstereng med enkle tremøbler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er mote for det meste, også i hagen.

DEL

Det er ikke det spor rart. Det er lett å like hager som har et litt tilfeldig og avslappet preg, selv om tilfeldigheten er nøye planlagt.

Har du et hagespørsmål? Spør våre hageseksperter!

Et kjennemerke på denne stilen er at det er mye hvite nyanser og at det som er av farger er «utvasket» rosa, lyseblått og andre pasteller.

Hagen skal framstå som solbleket og dempet. Tingene skal se brukte ut, selv om de er helt nye.

Den gamle, hvite hagebenken, i tre eller metall, plassert i skyggen under et tre, er et typisk innslag i denne hagemoten. Tankene skal gå til Sør-Frankrike eller et annet varmt område, selv om benken i virkeligheten står i Trondheim eller på Sotra.

Romantikk og natur er stikkord. Naturfarger og naturmaterialer. De praktiske, men kanskje ikke så pene vannkannene i plast, må erstattes av kanner i sink.

Det beste er gamle sinkkanner, men i mangel på slike, de selges til høye priser i brukthandelen, kan en kjøpe nye, gamle kanner. Sinkbøtter, baljer og annet det går an å plante i, er også ettertraktet.

Gamle trekasser og tønner er kommet på moten igjen, til ergrelse for alle som kastet slikt på tippen for ganske få år siden.

Blomster som passer til landstilen: Gammeldagse roser av alle slag, særlig de som dufter herlig, gammeldags syrin, duftskjærsmin og andre blomstrende busker i hvitt, lilla og rosa.

Myke dahlia i typiske landstil-farger er avdempet og romantisk (bildet). Silkepioner med sine imponerende kjempeblomster og sin deilige duft, er soleklare favoritter i en slik hage.

Lavendel, og ikke minst urter som mynter, oregano, timian og isop, passer godt sammen med litt rufsete stauder som klokker (Campanula) av mange slag, moskuskattost, revebjøller og stormarikåpe, for å nevne noen. (ANB)

Denne saken er levert av Hageselskapet

Artikkeltags