Dette er camping for viderekomne

Tina, Andrea, Sander og Rolf Holmelid har funnet lykken i en campingvogn med spikertelt og terrasse. De har utsikt over fjorden og føler de har god plass. -Vi er glad vi ikke valgte hytte. Her er det mye mer sosialt, mener mamma Tina. Hun var i utgangspunktet skeptisk til å bo i fast campingvogn, men har funnet ut at campinglivet slett ikke trenger å være harry. Familien på fire bruker mye tid i båt når de er på sin ferieidyll.

Tina, Andrea, Sander og Rolf Holmelid har funnet lykken i en campingvogn med spikertelt og terrasse. De har utsikt over fjorden og føler de har god plass. -Vi er glad vi ikke valgte hytte. Her er det mye mer sosialt, mener mamma Tina. Hun var i utgangspunktet skeptisk til å bo i fast campingvogn, men har funnet ut at campinglivet slett ikke trenger å være harry. Familien på fire bruker mye tid i båt når de er på sin ferieidyll. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Da vi vurderte å kjøpe campingvogn, tenkte jeg: «Campingvogn. Hvor harry er ikke det?»

DEL

Tina Holmelid er en av campingturistene vi treffer på Fusa camping.

For tredje året ferierer hun sammen med mannen og de to barna på campingen, med fast plass, campingvogn og det obligatoriske utbygget til vognen, mer kjent som «spikertelt».

Nå har de en fin liten stue, en ny terrasse med utsikt og flotte utemøbler. Kanskje noe annet enn det bildet Tina fikk opp i hodet sitt da hun første gang tenkte på campinglivet.

FRA RØNNE TIL SJARM

For litt over tre år siden var hun og familien fra Bergen vest på jakt etter et feriested med kort avstand til byen.

– Vi kom hit i februar. Det var kaldt og grått, og vi så en rønne. Jeg var ikke begeistret, innrømmer Holmelid.

Siden den gang har de byttet ut vognen, pusset opp utbygget og laget ny terrasse. Vi møter dem i formiddagssolen på terrassen. «Harry» er i alle fall ikke et ord som slår mot oss nå. Familien på fire tilbringer hver helg fra påske til oktober her, samt flere uker om sommeren. De har fått flere familier til å sikre seg plass på samme campingplassen, og barna har mange å leke med.

– Vi er glad vi ikke kjøpte hytte. Dette er mye mer sosialt, sier de.

HAR BODD SEG INN

Fusa camping ligger på Venjaneset i Fusa og har 98 faste plasser til campingvogner.

De aller fleste har såkalte spikertelt, og noen har pyntet ekstra med hage og blomsterkasser, eller til og med vimpler.

Flere av gatene har fått egne navn som «Lyckliga gatan» der Ronnie og Torill Jakobsen bor.

Her har familien fra Fyllingsdalen brukt veldig mye tid de siste ni årene.

– Vi var på utkikk etter et feriested, og falt for dette. Jeg visste faktisk ikke hvor Fusa var før vi kjøpte plassen, sier Torill.

De har tre barn mellom 12 og 19 år, og har for tiden de to yngste med seg på campingplassen.

De får sove i campingvognen, mens foreldrene sover i spikerteltet.

Campingtoalettet er stort nok til både dusjkabinett og do, og i spikerteltet er det både flatskjerm, kaffemaskin og bokhylle.

På terrassen er det liten peis, mye utemøbler og pynt.

– Vi bruker vognen hele året og er opptatt av å ha det fint. Om sommeren bruker vi sjøen mye, om vinteren er veien kort til skiforhold i Hålandsdalen.

GÅRDEN SOM BLE CAMPING

Fusa camping har også plasser for bobiler, telt, hytter og noen husvogner, men campingvognbeboerne utgjør majoriteten.

– Vi har noen som bor her hele året og pendler til jobb, men ellers er det yrende liv i helger og store deler av sommerferien. Jeg er utrolig fornøyd med gjestene mine, sier Rolf Opsal i Fusa camping.

Campingplassen ble opprinnelig bygget på gården til hans far.

Der det tidligere var skog og utmark, er det nå store åpne plasser, grusveier, asfalt og fellesbygg.

I tillegg til turnusjobb på fergen går resten av tiden med til campingen for Rolf. Han har laget liste med navnene på dem som har faste plasser hos ham, og hvert år skiftes en til seks av dem ut.

– Stabilieteten her gjør miljøet ekstra bra, mener han.

Artikkeltags