– Å sette ned prisen med 5,5 millioner mye er nok ikke noe jeg gjør hver dag, men denne prisklassen er ikke lettsolgt i Bergen. I Oslo hadde denne boligen gått unna for lenge siden, hevder megler Lars Albertsen i Privatmegleren.

EKSTRAVAGANT

En av byens desidert dyreste einendommer ligger nå ut for salg med en prisantydning på 19,5 millioner kroner. Sjøeiendommen i Mathopen, som blant annet har en egen øy og strandlinje, ble for ett år siden annonsert med samme prisantydning som taksten: 25 millioner kroner. Etter en stund på markedet, ble boligen tatt ut, for så bli relansert nå. Sjøeiendommen er på 22,5 mål og ligger i enden av Skareveien på Mathopen i Bergen Vest. Det er sjøutsikt mot Vatlestraumen, Bjorøy, Sotra og Raunefjorden. Eiendommen har også annet egen øy, molo, naust, kai og flytebrygge. Huset har bruksareal på 432 kvm, og har blant annet relax-avdeling og vinkjeller.

– STRENGERE KRAV

Boligen har hatt noen interesserter det siste året, men det har ikke kommet inn bud.

– Det har blitt gitt klare signal om at budene må ha en viss størrelse, sier Albertsen.

Han sier at noe av grunnen til at prisen er justert med 5,5 millioner er Avinors nye støykart for Bergensområdet. Eiendommen ligger allerede i en flystøysone, men økt aktivitet på flyplassen gjør det svært vanskelig å få lov å bygge mer ut på eiendommen. I tillegg setter nærheten til Haakonsvern restriksjoner.

– Dette er en bolig man må kjøpe for å bo i, påpeker han.

– KAN SPLEISE

De siste tolv månedene er det solgt 20 boliger i Bergen over ni millioner kroner. Høyeste pris er 13,6 og snittpris for disse er 10,5 millioner.

– Det ser ut som det går en grense rundt ti millioner for mange, men det er minst det dobbelte i kvaliteter på denne eiendommen, sier Albertsen.

Eiendommen består av tre hus, og kan lett kjøpes av tre familier sammen, mener han.

– Om man kjøper denne eiendommen sammen, kan prisen bli overkommelig for mange.

Det ligger for tiden ute 33 annonser på boliger over ni millioner kroner på Finn.no, men denne boligen er den dyreste. Det ligger også ute en bolig som vurderes solgt til 17 millioner på Hjellestad.