Fra hus til båt

Frank Delbekk foran det nye «huset» sitt: en 48 fots store Taiwan-trawler.

Frank Delbekk foran det nye «huset» sitt: en 48 fots store Taiwan-trawler. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frank Delbekk (63) har gjort det mange drømmer om: solgte huset og flyttet inn i båten.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

[Demokraten] – Jeg har aldri angret et sekund, ler Frank Delbekk med «gateadresse» Vesterelva overbevisende.

63-åringen smiler fra øre til øre i det han tar Demokraten i mot i sitt flytende husvære. Båt-boeren fra Eidsvolls dype skoger i Akershus har nemlig funnet lykken ved – eller rettere sagt på – Glommas utløp ved Fredrikstad.

Møtte veggen

– Jeg møtte den såkalte veggen for noen år tilbake. Jeg jobba døgnet rundt, som salgssjef i et stort bilfirma på dagtid og som proffmusiker på kveldstid. Peset tok fullstendig knekken på meg, sier Delbekk til Demokraten.

– Helsa sviktet og til slutt havarerte også ekteskapet. Så måtte jeg «finne meg sjæl», som det heter. Og når du er i kjeller'n er det helst bare én vei: opp.

Kom seg bort

Frank Delbekk kom seg bort fra hverdagens tjas og mas. Han slo av på krava, sluttet i den krevende bilselger-jobben og trappet ned på spillejobbene, samtidig som han gjorde drøm til virkelighet:

– Jeg har alltid hatt lyst til å bo i båt. I fjor dro jeg derfor til Porsgrunn og kjøpte denne 48 fots store Taiwan-trawleren. Skuta er drøyt 30 år gammel, men likevel i meget god stand, humrer Frank mens han bærer kaffen fra byssa til salongen.

Ro og fred

Han mener det beste ved bo i båt, er roen og stillheten.

– Ingen ringing fra mobilen døgnet rundt. Jeg kan styre dagen akkurat som jeg vil. Dunkingen fra Kråkerøy-brua hører jeg, ja. Men når du har bodd kloss inntil E6 og under flyene som tar av og lander på Gardermoen i årtier så blir dette bare blåbær... (ANB)

Her kan du lese mer om Franks tilværelse på vannet

Artikkeltags