Har du sett en frekkere annonse?

Denne annonsen sto på trykk i Fædrelandsvennen.

Denne annonsen sto på trykk i Fædrelandsvennen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Dette er livsfarlig, sier «Luksusfellen»-ekspert.

DEL

«1000 kr mnd til den som kan være kausjonist for ca 3,2mill i 6-8 år. Da vi ikke har familie trenger vi kausjonist for å samle lån. Vi fristiller ca 16.000 kr pr .mnd. Sikre betalere og lettjente penger for deg. 12mnd x 8 år = 96.000. Bill.mrk. 1200».

Denne merkverdige annonsen sto på trykk i tirsdagens utgave av avisen Fædrelandsvennen.

Hallgeir Kvadsheim, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, blir oppgitt når han får opplest annonseteksten av Nettavisen.

– 96.000 kroner er småpenger i forhold til den risikoen du tar. Det er en stor risiko å være kausjonist for din nærmeste familie, og dette gjelder personer du ikke kjenner, sier Kvadsheim.

«Luksusfellen»-kollega Magne Gundersen advarer også sterkt mot annonsen.

– Dette er livsfarlig, konstaterer han overfor Nettavisen.

HØY RISIKO

Kvadsheim poengterer at 3,2 millioner kroner i dette tilfellet går til å betale gammel gjeld, og at lånetakeren ikke nødvendigvis vil ha verdier som kan selges for å dekke inn 3,2 millioner kroner hvis lånet skulle misligholdes.

– Hvis personen ikke betaler renter og avdrag en måned, så går banken på deg. I verste fall må du betale ut hele lånet. Da vil du kunne ha et regresskrav mot lånetageren, men det er ikke sikkert at det er noe penger å hente der, sier Kvadsheim.

– DE HAR GJORT MYE DUMT

Magne Gundersen peker på at annonseteksten sier at «Vi fristiller ca 16.000 kr pr .mnd.»:

– Jeg tolker det slik at de vil få 16.000 ekstra i måneden hvis de refinansierer lånet og får lavere rente. Det forteller meg at dette en noen som har klart å skaffe seg mye lån til skyhøy rente tidligere, og så tror de at de nå skal refinansiere lånet og være sikre betalere fremover. Nei, her må man holde seg langt unna, konstaterer Gundersen, og legger til:

– Men det er sikkert noen som kan gå på den annonsen også. Nordmenn sender jo penger til Nigeria, så det er sikkert noe som tror at «her er det bare å signere noen papirer så tjener jeg 1000 kroner måneden».

Artikkeltags