Gå til sidens hovedinnhold

Husk å vaske flaggstanga til 17. mai

Artikkelen er over 4 år gammel

Boligen og uteplassen bør vise seg fra sin beste side på den store dagen.

(Siste)

Her er fire nyttige tips til hvordan du kan få klar boligen til 17. mai, melder ifi.no:

1. Rengjør flaggstangen

Flagget er nasjonaldagens midtpunkt. Derfor bør du sørge for at flaggstangen som bærer det, skinner denne dagen. Gi den en grundig vask, så er du på god vei.

Start med å legge ned stangen. Vær alltid to personer til dette. Så kan du vaske med det samme middelet som du bruker til å vaske huset ditt med. Eventuelt kan du bruke kraftvask hvis du har en flaggstang i stål eller aluminium.

2. Vask markisen

En skitten markise er lett å få øye på og passer dårlig inn i 17. mai-feiringen. Pollen, støv og sur nedbør kan gi misfarginger. Bruk en markiserens eller et annet rengjøringsmiddel egnet for vask av utendørstekstiler. Impregner gjerne markisen etterpå. Da får den en vann- og smussavvisende overflate, som gjør at den lever lenger. Vent til markiseduken er helt tørr før du ruller den inn.

 

3. Kost inngangspartiet rent

Enten du har invitert gjester på besøk eller ikke, er det alltid på sin plass med en liten runde med feiekosten ved inngangspartiet. Invester i en skikkelig kost hvis den du har er sliten. For å pynte opp litt ekstra, kan du gjerne male kosten i fargene du ønsker. Det er fort gjort å skape litt ekstra 17. mai-stemning med en rød, blå og hvit kost!

4. Velg uteteppe til plattingen

Er du av den optimistiske typen, som forbereder deg på finvær til nasjonaldagen? Eller er du bare fast bestemt på å dekke på til fest på terrassen uansett vær?

Da kan det være lurt å investere i et skikkelig teppe – som jo også kommer godt med resten av utendørssesongen. Det gjør det lunere og varmere på plattingen, samtidig som det pynter opp. Velg et teppe beregnet på utendørs bruk, med perforert bakside som slipper gjennom regnvann. (ANB)

Kommentarer til denne saken