Det finnes hundrevis, om ikke tusenvis, av interiør- og hageblogger bare i Norge.

Men undertegnede hadde ennå til gode å finne en mann blant bloggerne. Så kom jeg nylig over den mystiske Blomsterstjernen.

Iført Zorro-maske og bevæpnet med store doser ironi og humor beskriver han seg slik: «En hemmelig mann og hans forbudne bekjennelser om blomst, hus og hage».

PÅ SKEIVE

BA møter mannen bak masken på hjemmebane.

– Jeg ble tatt på fersken av en nabodame mens jeg sto og luktet på roser i hagen. Det var pinlig, forteller Blomsterstjernen flirende.

Det var da han bestemte seg for å skaffe en maske.

– En mann på min alder skal liksom ikke stå og lukte på blomster på høylys dag. Men jeg har så mye fascinasjon for dette med hage, blomster og interiør at jeg måtte få det ut. Derfor begynte jeg å blogge, forklarer han.

Ukentlig beretter han om sysler som restaurering av fuglehus, jakten på det optimale spisebordet, meisebolleoppskrifter, tabber og suksesser.

– Det skal være litt komikk. Når jeg skriver, er det alltid med et skråblikk, nesten helt på skeive.

Hage- og interiørinteressen startet for alvor i 2007 da han og konen overtok barndomshjemmet hans.

– Jeg har egentlig alltid hatt lyst på en hage. Tomten her er så bratt at den nesten er loddrett. Men vi tok det som en utfordring å anlegge en hage her.

EN NERD

Utfordringen ble etter hvert nærmest en besettelse.

– Jeg er nok en slags nerd. Når jeg blir interessert i noe, går jeg hundre prosent opp i det.

Fra typisk mannearbeid som felling av trær og anlegging av terrasser og murer, har hagearbeidet dreid mer over mot blomster.

–Nå jakter jeg etter spesielle blomsterfrø på nettet, planter sommerblomster og planlegger en frodig oldermorshage.

Inspirasjon henter han fra hageblader og interiørblogger.

– Jeg leser bladene litt i smug. Men konen må kjøpe dem, for det synes jeg er for pinlig å gjøre selv. De står jo sammen med alle damebladene, konstaterer han med glimt i øyet.

– INGENTING FOR FEMININT

I tillegg til hagen har de restaurert huset. Mens veldig mange andre kvinner må jakte etter den perfekte grønnyansen og de flotteste stolene på egen hånd, går Blomsterstjernen inn for også slike oppgaver med hud og hår.

– Konen min er jo også interessert i dette, men hun må moderere meg, for jeg kommer typisk med hundre alternativer og ideer, forteller han smilende. Bloggen har han fått mange positive reaksjoner på.

– Noen menn blir litt sure for masken, og mener det ikke er flaut. Jeg opplever det som at det er blitt mer akseptert for menn å være å interessert interiør, men stilen skal liksom være barsk og mandig,

– Selv synes jeg ingenting er for feminint. Jeg liker til og med shabby chic – men med en litt moderne vri, røper Blomsterstjernen med et smil.

Les boligstoff i BAs papirutgave hver torsdag.