Kurt Nilsen selger gitarhytten

Kurt Nilsen selger gitarhytten i Eidfjord.

Kurt Nilsen selger gitarhytten i Eidfjord. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Prisantydningen er på 6,5 mill.

DEL

Hytten ble påbegynt i 2007. Kurt kjøpte to tomter ved Vøringsfossen i Eidfjord kommune for 1,3 millioner kroner.

Planen var at hytten skulle være ferdig før jul samme år som den ble påbegynt, men forsinkelser gjorde at den ikke sto ferdig før i mai 2008.

– Hytten er fantastisk og helt unik. Flott sommer, som vinter, skryter megler og partner Tommy Kaland, til BA.no.

Det var Bergens Tidende som tirsdag meldte idolvinneren nå selger hyttedrømmen på Hardangervidden. Prisantydningen er på 6,5 millioner.

Hytten ble lagt ut for salg ved 2130-tiden tirsdag kveld, etter at både BA.no og BT.no hadde omtalt salget.

– Annonsen hadde 817 treff på de første 26 minuttene den lå ute, sier Kaland.

– ENORMT SIKRINGSSKAP

Bakgrunnen for at Kurt Nilsen selger hytten er at den er blitt lite brukt, og at han har hatt dårlig samvittighet for dette. Idolet eier også en hytte ved sjøen, og har et hektisk turneliv har. Dette har gjort at fjellhytten har blitt lite brukt.

– Hytten ligger flott i terrenget, ligger flatt og er på ett plan. Den ser bra ut både utvendig og innvending. Her er det ikke spart på noe, sier Kaland.

– Hvilken kundegruppe passer denne hytten for?

– Det er en hytte for alle. Den passer kanskje spesielt godt til et firma eller noen andre som trenger mange sengeplasser.

Hytten er formet som en gitar, men megleren synes ikke dette er en ulempe. Han mener at det er en god planløsning inne i gitaren.

– Den har en veldig god planløsning og man må se hytten ovenfra for å se at dette har noe med en gitar å gjøre.

– Hytten er godt utstyrt. Den har absolutt alt. Og et ekstra stort sikringskap! Kurt har hatt studio i hytten, forklarer Kaland.

– FÅR PRØVE BADESTAMPEN PÅ VISNING

– Er det en viss stjernefaktor ved hytten?

Megleren tror at en del vil bli skremt av all publisiteten hytten har fått og får.

– Men alle føler jo at Kurt Nilsen er «litt sin», så for de fleste vil det være positivt å kunne kjøpe hytten til en stjerne.

Megleren mener prisantydningen er nøktern.

– En hytte på samme størrelse med tilsvarende kvaliteter ville kostet 10-12 millioner på Geilo. I Myrkdalen vil man bare få 2/3 av denne størrelsen for samme prisen.

Hytten har et bruttoareal på 192 kvadratmeter.

Det blir visning på søndag.

– De som kommer kan få prøve badestampen utenfor, sier Tommy Kaland i Kaland & Partners.

BRYLLUP OG MUSIKKVIDEO

Siden hytten sto ferdig i 2008 har den blant annet huset bryllupet til Kurts mamma, Eli Gunn Storetvedt.

– Vi har valgt å gifte oss i hytten fordi det blir litt spesielt. Hele familien har et forhold til Kurts hytte, sa den lykkelige verdensidol-mammaen til BA i 2009.

Idolet har også lånt bort gitarhytten til bergensbandet Orbo & the longshots. De spilte inn videoen til singelen «Rock & Roll City» på gitarhytten til produsent Kurt Nilsen samt i hans hjemmestudio i Arna. Se videoen i bunnen av saken.

– Opptakene er gjort i januar da vi spilte inn mye av platen på hytten til Kurt. Filmbildene er gjort mer i roadmovie- og dagbokånd, alt er ekte og filmet under innspillingen, fortalte vokalist og låtskriver Ole Berg-Olsen til BA den gangen.

NYSGJERRIGE HYTTENABOER

Kurt har fått både kjeft og ros for den rundt 200 kvadratmeter store gitaren, og hyttenaboer i Eidfjord var en stund svært nysgjerrige på den mye omtalte hytten.

– Det er ikke alle som respekterer privatlivets fred, men som kommer opp til hytten og kikker inn vinduene. Nå har jeg satt opp en bom nede ved veien for å markere at dette er privat grunn, fortalte Kurt til BA, i forbindelse med 30-årsdagen sin.

Det var BA som først meldte nyheten om Kurts gitarhytte i 2007. Flere riksmedier kastet seg på «trenden», og VG Nett snakket med kjendisarkitekt Finn Sandmæl.

– Jeg vet ikke om Nilsen har draget på damene, men har du hytte forment som en gitar må jo dette lokke dem. Kan nesten virke som han bygger hus for å få mus, sa han med et smil.

Selv ble artisten etter hvert lei av skriveriene, og han sa til Dagbladet at det hadde sugd mye av gleden ut av prosjektet.

– Faen, altså. Dette skulle være min hytte. Ikke alle andre sin, raste han.

Likevel bidro han selv til skriverier , da han i 2008 forsøkte å spøke med en journalist fra Nettavisen. Han påsto at han skulle trekke «strenger» over hytten, for å spille på den, men det viste seg å ikke stemme.

– Nei, nei, nei. Det skal han absolutt ikke, sa manager Jan Fredrik Karlsen, da han ble konfrontert med det.

Artikkeltags