Lyst og lett på Eikeneset

Julie Hole på kontoret som er innredet med møbler fra Ikea og en engelsk tapet.

Julie Hole på kontoret som er innredet med møbler fra Ikea og en engelsk tapet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Julie Hole har arvet interiørinteressen av sin mor.

DEL

«Hør med mor di!».

– Det sier alltid min mann når jeg lurer på noe som har med innredning og interiør å gjøre.

Julie Hole (29) sitter i den grå sofaen sin fra Formfin møbler. Sofaen er laget i hennes hjembygd Sykkylven, og sydd av hennes egen mor.

– Det er mamma sin skyld at jeg er så interiørinteressert. Hun er veldig flink, smiler småbarnsmoren, som jobber som lærer, men som også bruker en del av døgnets timer til å tenke på og drømme om interiør.

MOR HAR INTERIØRSTYRINGEN

– Det er lett å finne huset vårt, det er stooore tall på husveggen, sa Hole da hun skulle forklare veien til sitt nye hjem på Eikeneset på Hjellestad.

Og det hadde hun helt rett i. Tallene på husveggen er omtrent en meter høye, og de viser vei inn i et hjem utenom det vanlige.

– Det var tilfeldig at vi havnet her, men nå er vi veldig glade for det. Vi kunne ikke hatt det bedre, nabolaget er supert, og vi er strålende fornøyde med huset, sier hun smilende.

Familien Hole består av Julie, ektemannen Vegard (39) og deres datter Live på to og et halvt år. I det hvitmalte huset på 250 kvadrat har mor styringen på innredning og interiør. Far mener ikke så mye om det, men stoler ifølge Julie på sin kone.

– Han stoler blindt på at jeg har peiling, og han sier at han er veldig fornøyd, smiler hun.

HVITT PÅ HVITT

Antakeligvis var det altså med morsmelken Hole fikk inn interiørinteressen som nå endelig får blomstre i hennes eget hus.

– Jeg kommer jo fra Norges største møbelbygd, Sykkylven, og har blant annet jobbet på Ekornes. Interiørinteressen har fulgt meg gjennom hele livet, men det er først nå vi har vårt eget hus å innrede. Før dette har vi bodd i mindre leiligheter, sier Hole.

Hun ønsker velkommen til et hus som, i likhet med mange andre interiørinteressertes, har hvit som den dominerende fargen. Men familien Hole har tatt den hvite stilen enda litt lengre, i sitt hus har de nemlig hvite gulv også. I alle rom, bortsett fra på badene, er det hvite gulv.

– Jeg vil nødig sette meg selv i en stilbås, men jeg er veldig glad i nordisk design og vil gjerne ha det lyst og lett rundt meg.

Og lyst og lett kan man trygt si at hun har fått det i drømmehjemmet.

Det er stilrent, enkelt, på grensen til minimalistisk, men med mange varme, hjemmekoselige detaljer, som blant annet en original Ekornes-stressless fra 1973 og et stykke drivved fra Sykkylven som står utstilt i et hjørne.

ØNSKET SEG I FLERE ÅR

Interiøret hos Julie Hole er ifølge sjefen en lett blanding av dyrt og billig. Her finnes rikelig fra Ikea, men også en god del fra danske Hay, Holes favorittbutikk. Og når hun blir bedt om å trekke frem en favoritt eller to, står lampen over kjøkkenbordet, «Scheisse» fra Northern Lighting, øverst på listen.

– Den har jeg spart til og ønsket meg i flere år. Min andre favoritt er sofaen i stuen, som min mor har sydd. Den er jeg veldig glad i, sier hun.

Eneboligen, som har fire soverom, kjellerstue, lekestue, to bad og kontor, og som de kjøpte fra Eikeneset Prosjekt AS, har de selv vært med på utformingen av.

– Det hadde egentlig fem soverom og tre bad. Det syntes vi var litt mye. Derfor har vi fått større og åpnere stue-kjøkkenløsning og et vindfang. Kort sagt: Vi er kjempefornøyde med utformingen av huset, sier hun med et smil.

Artikkeltags