(Siste)

Hun vant nemlig konkurransen om å flytte inn i den lille studentboligen ved Lund universitet.

Juryens begrunnelse for å velge akkurat henne, var hennes evne til «å se storheten i det lille».

– Hun har sans for livets mange utfordringer og har hele verden som sin hjemmebane. Samtidig er hun en uforbederlig romantiker med en drøm om den lille, enkle «stugan», sier juryens leder Claes Hjortronsteen.

Madeleine som kommer fra Västerås, flytter fra sitt kollektiv og inn i den lille eneboligen på 8,8 kvadratmeter 1. mars.

– Jeg ble glad i det lille huset, forklarer hun om sitt valg.

– Dessuten var det en kul konkurranse. Her får jeg prøvde meg på å bo litt trangt og finurlig, men samtidig har jeg en helt egen bolig med egen trapp! Jeg tror det kommer til å funke bra. Jeg har reist mye, og da har jeg bodd i en ryggsekk.

Madeleine driver nå med Europastudier med en humanistisk profil. I tillegg leser hun spansk.

Likevel rekker hun å jobbe som bartender ved siden av studiene, og på fritiden trener hun.

Madeleines gleder og problemer med den kompakte boligen, kommer hun til å fortelle om i sin egen blogg via en lenke her.

Eksperimentbolig er en del av AF Bostäders projekt BoKompakt, som igjen er ledd i arbeidet med å finne løsninger som kan få ned bokostnadene i nye studentboliger.

Leien på Madeleines hus vil ligge på rundt 30.000 kroner i året, mens en standard hybelleilighet i studentsamskipsnadene i Sverige er på 24-26 kvadratmeter og koster 50.000 koner i året. (ANB)