Nå binder vi renten

Stadig flere velger nå å binde boliglånstrenten.

Stadig flere velger nå å binde boliglånstrenten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Dobbelt så mange som for ett år siden har nå valgt fastrente på boliglånet.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Hele 13 prosent sier de har bundet renten på boliglånet sitt. Ytterligere 12 prosent sier at de vurderer å gjøre det.

Dette fremkommer av en helt fersk undersøkelse som Ipsos MMI har utført for DNB.

Andelen som vurderer å binde renten på boliglånet sitt er høyere blant de yngre enn blant de eldre: I aldersgruppen 25 til 39 år vurderer hele 18 prosent å binde renten.

I aldersgruppen 40 til 59 år vurderer bare 7 prosent å gjøre det.

Av undersøkelsen framgår det også at andelen som vurderer fastrente er større blant de med lav husstandsinntekt enn blant de med høy husstandsinntekt.

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl (bildet) liker utviklingen og mener enda flere bør vurdere å binde boliglånsrenten nå mens rentenivået fortsatt er lavt, spesielt førstegangskjøpere og andre med stram økonomi.

– Tåler du ikke høyere lånekostnader, bør du vurdere å binde boliglånsrenten din nå. Fastrenten er fortsatt på et lavt nivå historisk sett. Du kan fortsatt binde den i tre eller fem år fremover til cirka samme nivå som dagens flytende rente ligger på, så timingen er fortsatt veldig god, fastslår hun.

– Fastrente er som regel et hett tema når den ligger lavere enn den flytende renten eller cirka likt som nå, men det er i hovedsak behovet for forutsigbar økonomi som bør avgjøre hvorvidt du velger det ene eller det andre. (ANB)

Artikkeltags