Norges vakreste i Lillestrøm

Norges vakreste: Et gammelt landhandleri, som var motorsykkelklubben Bandidos sitt  hovedkvarter i 12 år.

Norges vakreste: Et gammelt landhandleri, som var motorsykkelklubben Bandidos sitt hovedkvarter i 12 år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Monica Bromseth (36) og Even Schaanning (38) i Lillestrøm har Norges vakreste hjem.

DEL

Med sitt gamle landhandleri, omgjort til en unik familiebolig, gikk paret helt til topps i konkurransen som BoligPluss arrangerer i samarbeid med God Morgen Norge på TV 2.

Da familien kjøpte huset fra 1894, hadde det vært klubblokale for Bandidos i 12 år.

Huset bar preg av manglende vedlikehold, så paret brettet opp ermene og startet en omfattende oppussingsprosess. Nå har de fått lønn for strevet.

– Dette føles enda bedre enn jeg hadde forventet. Det er utrolig gøy og en stor anerkjennelse av den jobben vi har gjort med huset, sier den glade vinneren Monica.

– Juryen ble så imponert over at Monica og Even hadde gjort nesten alt selv, sier juryleder og sjefredaktør i BoligPluss, Birthe Midtun.

– Med enorm egeninnsats har de klart å forvandle et nærmest ubeboelig hus til et unikt familiehjem fullt av gode ideer, morsomme løsninger og kule møbler vi alle kan la oss inspirere av. En virkelig verdig vinner,

På andreplass kom Mona Moe Machava (33) i Larvik. Hun har bygd et helt spesielt hus av gjenbruksmaterialer og fylt hjemmet med minner fra Afrika, fotokunst og loppisfunn.

Tredjeplassen gikk til Nina Johansen (32) og Jan Baklund (39) i Holmestrand med sitt lyse og stilige hjem, der hver gjenstand har en historie.

I tillegg har leserne stemt fram sin favoritt blant de ti finalekandidatene i Norges vakreste hjem.

Folkeprisen 2012 går til Jorunn Fluevaag (37) og Nils Inge Korneliussen (42) i Vanylven i Møre og Romsdal.

De jobber til vanlig i Nordsjøen, og deres hvite og idylliske hjem er en stor kontrast til livet på oljeplattformen.

– Alle finalistene har veldig personlige hjem, som de har skapt først og fremst ved hjelp av stor egeninnsats og kreative ideer. Det er veldig inspirerende å se hva de har fått til, sier Birthe Midtun.

Hovedpremien er et gavekort på 50 000 kroner, andrepremien en komfyr til 43.600 kroner og tredjepremien et gavekort på 25.000 kroner.

Vinneren av Folkeprisen får et gavekort på 10.000 kroner fra Bohus. (ANB)

Artikkeltags